Mijn bodyguard heet Magister

Mijn bodyguard heet Magister. Uitgelichte afbeelding

Mijn bodyguard heet Magister.

Sinds ik weer naar school ga heb ik een bodyguard en zijn naam is Magister.
Of hij groot of klein is kan ik u niet vertellen. Blauwe of bruine ogen? Ik zou het niet weten. Krullen of sluik haar? Geen idee. Voorkeur voor Kapsalon of Turkse Pizza? Hobby’s? Sport? Ik weet het echt niet. Toch is hij elk uur van de dag bij mij en bij heel veel andere vrienden en vriendinnen.

Magister volgt mij waar ik ook ga of sta. Te laat op school? Hij schrijft het op. Slecht cijfer halen? Hij slaat het op. Lekker spijbelen samen met je beste vriendin. Hij maakt een notitie. SO niet gemaakt? Hij slaat je aan de schandpaal. En hoe ziet je rapport er straks uit? Magister maakt een prognose. Iedereen kent de gangbare vergrijpen op school. Daar hoef je geen 15 of 95 voor te zijn. Daar hebben we allemaal weleens aan meegedaan. Magister was toen echter nog niet geboren.

Big Brother is watching you!

Het leerlingvolgsysteem Magister weet precies wanneer jij de klas bent uitgestuurd. Of je een slecht cijfer hebt en wanneer je jezelf hebt ziekgemeld onder de 18.

Vaders en moeders zijn vaste bondgenoten van Magister. Brothers and sisters in crime als het ware. Twenthy four seven. Nog voor je moeder ’s ochtends vroeg ook maar één gordijn heeft open gedaan staat ze al met een half slaperig oog op Magister te kijken. ‘Hopelijk vandaag geen lesuitval?’ ‘Weer geen Gym?’ ‘Weer een invaller voor Frans?’

Tussen de cornflakes en de Brinta door verslikt je vader zich in zijn Cracottes met vierseizoenenjam als hij het cijfer van je laatste SO ziet.
En vraagt, nog voordat jij een creatieve opheldering hebt bedacht, of je ‘soms van plan was weer te blijven zitten en wat je toekomstplannen zijn?’. Jij stuntelt en stamelt iets van ‘foutje in de upload van de docent’ en ‘herstel volgt door de admi van school’.

Het systeem is voor menig scholier een digitale halsband. Maar er zijn ook ouders die het verwerpen en bij voorkeur hun kinderen zelf laten communiceren over school(resultaten) wanneer het nodig is.

Hoe doen jullie dat thuis? Gebruik je dagelijks Magister of helemaal niet?

 

Door: SchoolBANK redacteur Henk

magister

SchoolBANK redacteur Henk avatar

SchoolBANK redacteur Henk

Henk S. Haan is redacteur Schoolbank van Noors- Nederlandse afkomst en schrijft graag over alledaagse zaken aan de keukentafel. Van dag-tot-dag belevenissen zonder literaire pretenties. Henk wordt ook wel de gangmaker genoemd. Hij is makelaar van ideeën, dorpschroniqueur, plezierhistoricus en heeft een enerverende loopbaan als gemeentevoorlichter achter de rug. Henk is vader van twee sportieve zonen en gehuwd. Fox Bobbie en poes Cleo(patra) maken de boel in Huize Haan compleet. Noorse Wafels zijn Henk's specialiteit bij feesten en partijen, rouw, trouw, vreugde en verdriet.

Reacties 1
Henk Haan avatar
Henk Haan

2019 M09 12 16:08:43

Met magister kun je nooit meer spijbelen, al je uren worden voortdurend gecontroleerd. Je hebt geen moment rust of de tijd om je slechte cijfer op te waarderen en het later aan je ouders te vertellen.
Lastig hoor!

?