Weet je nog? zo zag Koninginnedag er vroeger uit!

23 april 2020

|

1 minuut leestijd

Weet je nog? zo zag Koninginnedag er vroeger uit!. Uitgelichte afbeelding

Koningsdag staat alweer bijna voor de deur maar helaas gaat het feest vanwege het coronavirus zoals we dat kennen dit jaar niet door. Geen vrijmarkten, Koningsspelen en optredens helaas. Toch hoef je je niet te vervelen want de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft Koningsdag dit jaar omgedoopt tot Woningsdag. Er worden allerlei evenementen georganiseerd, zoals het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus vanuit balkons en tuinen en er komt zelfs een digitale kleedjesmarkt.

Wij waren best benieuwd hoe Koninginnedag er eigenlijk uit zag toen onze koning nog klein was.

Bekijk hier een leuk filmpje uit 1977.

Hoe vierde jij Koninginnedag toen je 10 jaar oud was? Heb je hier nog leuke foto’s van? Zet ze dan snel op SchoolBANK en tag jouw vrienden van vroeger op de foto.

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Meer artikelen van SchoolBANK redactie

Reacties 3
Elisabeth Kooi avatar
Elisabeth Kooi

26 september 2019 4:21:27 PM

Mag van mij weer zo worden was leuk toen

Netty van Beek avatar
Netty van Beek

27 mei 2019 11:11:57 AM

In 1959 kwam ik in Amersfoort wonen. Met de hele familie op de fiets naar Soestdijk om te zwaaien. Vond het niks als kind, maar kreeg hiervoor wel nieuwe kleren. Want dat hoorde zo.

H. Shay avatar
H. Shay

7 mei 2019 7:15:53 PM

Dat waren mooie herinneringen. Als kind deed ik dapper mee met zingen bij het stadhuis en oranje dragen.Die kinderen in AMS zijn vaak op de Albert Kuyp geweest! De mensen leken vriendelijker, spontaner en zonder vrees. Ik herinner mij dat leven in Nederland nog goed, zonder Zwarte Pieten gevechten. Waarom is men zo intolerant geworden? In 1977 hadden we de Turken, die kwamen om onze vuile karweitjes op te knappen. Dat was toen allemaal goed en wel; misschien zijn we te verwend geworden en zagen toen niet in dat tolerantie ook gevolgen heeft, waar we nu geen raad meer mee weten en we hard vechten om onze eigen belangen.

?