Ga naar de inhoud

Hoe voeg ik mijn klassenfoto’s toe op SchoolBANK?

Update:
klassenfoto's

Heb jij klassenfoto’s van vroeger bewaard? Misschien heb je ze al digitaal of liggen ze ergens in een doos op zolder? Speur ze dan nu op en zet ze op SchoolBANK! Zo houd je alles netjes bij elkaar en maak je waarschijnlijk een hoop oud-klasgenoten erg blij!  Maar hoe voeg je klassenfoto’s eigenlijk toe? In deze handige handleiding leggen we uit hoe dat moet. 

Stap 1: Ga naar ‘Mijn pagina’ en scroll naar het blok met klassenfoto’s. Klik op ‘Plaats foto’ en volg de stappen.

Stap 2: Klik op ‘Selecteer of sleep om een foto toe te voegen’ en selecteer een klassenfoto van jouw computer, tablet of mobiele telefoon. Je kunt ook direct een foto naar het kader slepen.

Stap 3: Klik in de rechterhoek van de foto op ‘Bewerken’. Je kunt de foto hier draaien en in- en uitzoomen met het plus- en minteken. Klik op het vinkje om jouw bewerking op te slaan.

Stap 4: Schrijf een onderschrift bij je foto (in de blauwe balk) en selecteer de map waarin je jouw foto wilt plaatsen. In dit geval Schoolfoto’s. Selecteer de school waar deze foto bijhoort en vul een schoolperiode in. (Let op: je kunt alleen een schoolfoto toevoegen als je geregistreerd staat bij een school. Sta je nog niet geregistreerd bij een school? Kijk op de helppagina bij ‘Scholen’ hoe dit werkt.

Stap 5: Geef aan wie je herkent op de foto. Klik rechts van de foto op Persoon toevoegen, plaats een rechthoek over de persoon die je kent en maak het rechthoek eventueel kleiner of groter. Vul de juiste naam in en selecteer de naam uit de lijst. De naam is nu toegevoegd aan de foto. Je kunt dit meerdere keren herhalen tot al jouw oud-klasgenoten zijn toegevoegd. Klik op ‘Klaar’ om terug te keren.

Stap 6: Is alles ingevuld? Klik dan onderaan op Plaats foto.
De klassenfoto is nu toegevoegd!

 

Kom je er na deze handleiding nog niet uit? Stuur dan een e-mail naar onze helpdesk (team@schoolbank.nl) of kijk op onze helppagina.

categorie├źn: Op Schoolbank

Reacties 5

 1. avatar
  Max Plasschaert

  Heel leuk weet alleen weinig meer van school is bijna 65 jaar geleden ­čśé

 2. avatar
  nan uhlenhop

  Juffrouw Schurink uit de eerste en twee klas kneep gemeen in je wang en draaide ook nog eens een kwartslag. Ook Stoffels was geen man waar ik leuke herinneringen aan heb. Hij zette ne uren lang op de gang en genoot ervan. De heer Brands en Arendsenhein gymmastiek waren fantastisch.

 3. avatar
  Margo Dubbeldam- Knegjes

  ???

 4. avatar
  Anke Sybesma

  niet normaal

 5. avatar
  rini sneijers

  Wat leuk dit...ik zoek foto┬┤s van de RK Cecelia school Te Veldhoven heeft iemand die nog miss vd kleuterschool ook ,miss sta ik nog ergens op of herkent iemand mij nog. ik heb 1 communie foto van deze school