Deze legendarische ijsjes uit de 90’s moeten terugkomen

2021 M04 21

|

5 minuten leestijd

Deze legendarische ijsjes uit de 90’s moeten terugkomen. Uitgelichte afbeelding

Hoera, je mocht een ijsje uitkiezen! Natuurlijk koos je dan voor de Smarties Pop Up, de schatkist of de Calippo Shots. Vroeger waren er fantastische ijsjes die helaas van de ijskaart zijn verdwenen. Deze legendarische ijsjes van vroeger moeten écht terugkomen. Welke was jouw favoriet?

 

Ijs van vroeger - Twister

1 – De Twister mét roomijs

Hoe groter het ijsje, hoe beter. De Twister was daarom de favoriet van iedereen. Helemaal die met roomijs. Die waren nog lekkerder.

2 – De Smarties Pop Up

De Smarties Pop up was een heerlijk roomijsje met kleine stukjes Smartie. Harstikke lekker, maar je koos het ijsje vanwege de Smarties die in het stokje zaten. En dan maar hopen dat ze niet gesmolten waren als je eindelijk je ijs had opgegeten.

3 – De Schatkist

De Schatkist: het ijsje met een echte schat. Er zat namelijk een echt cadeautje aan – waar je eigenlijk helemaal niks aan had. Maar toch bleef het leuk. Je at eerst altijd het vanille-ijs op, daarna het chocolade ijs.

Ijs van vroeger - Calippo shots

4 – De Calippo Shots

Ken je dit ijsje nog? Deze koos je altijd – als hij op de ijskaart stond. Dit kwam namelijk niet altijd voor. Dit ijsje had de vorm van een blikje en was gevuld met honderden mini ijsballetjes. Ze waren echt ontzettend lekker. Een cooler ijsje was er niet.

5 – De kauwgombeker

De kauwgombeker was vroeger ook razend populair. Het was een beker gevuld met lekker roomijs. Helemaal onderaan zat een heerlijke, keiharde kauwgombal. Maar dat mocht de pret niet baten. Je moest hem gewoon opeten. Wie had hem als eerste?

Ijs van vroeger - dubbellikker

6 – Dubbellikker

Twee ijsjes in één ijsje. Het liefst koos je samen met een vriend twee verschillende soorten zodat je hem kon delen. Lekker man!

Ijs van vroeger - Danoontje ijs

7 – Danoontje-ijsjes

Eigenlijk waren dit geen ijsjes, maar je maakte er gewoon ijsjes van. Je kocht een pak Danoontje, stak er een paar stokjes in, zette het een nachtje in de vriezer en tada: overheerlijke Danoontje ijsjes. Nu zijn ze nog steeds lekker.

Ijs van vroeger - Fantasmikos

8 – Fantasmikos

Fantasmiskos, waarom worden deze niet meer verkocht? Als je voor dit ijsje koos, kon je genieten van vijf spookjes in allerlei kleuren. De roze was het allerlekkerst. Kan jij je dit ijsje nog herinneren?

Ijs van vroeger - BumBum

9 – Bum Bum

Dit ijsje was dé favoriet voor elke kauwgomliefhebber. Het hele ijsje smaakte naar zoete kauwgom en het staafje was ook nog eens kauwgom. Je moest dit ijsje wel snel eten, anders werd het staafje slap.

10 – Softijs met discodip

Discodip maakte van je softijs altijd een feestje. Nooit at je er eentje zonder. Nu eet je er waarschijnlijk eentje met nootjes. Ook lekker. Wanneer at jij voor het laatst een ijsje met discodip?

 

Welke ijsjes at jij?

Laat het weten in de reacties hieronder, of bekijk andere blogs op onze Toen&Nu pagina.

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse (1996) is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar de jaren ’90. Omdat zij zelf geboren is in 1996, zijn deze onderwerpen voor haar erg herkenbaar. Stiekem mist Ilse MSN nog steeds… *buzzer*

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 0
?