Ga naar de inhoud

Iconische filmlooks uit de jaren 60

filmlooks

Van de looks én films van de jaren 60 kun je geen genoeg krijgen. Leuk om daarom te kijken naar de modefilms van de jaren 60. Filmpje aan en zwijmelen van de leuke verhaallijnen én outfits. 

Het goede nieuws? Veel outfits zijn nu weer helemaal in. 

1. La Dolce Vita (1960): Anita Ekberg’s Trevi fontein moment

In Federico Fellini’s meesterwerk “La Dolce Vita” schittert Anita Ekberg als Sylvia, de belichaming van glamour en elegantie. Haar zwarte jurk waarmee ze de Trevi Fontein instapt, is een moment dat voor altijd in ons geheugen gegrift staat en een symbool is geworden van tijdloze schoonheid.

2. Breakfast At Tiffany’s (1961): Audrey Hepburn’s iconische stijl

In “Breakfast At Tiffany’s” betovert Audrey Hepburn ons als Holly Golightly, een iconische rol die synoniem staat voor stijl en elegantie. Gehuld in creaties van modeontwerper Hubert de Givenchy, waaronder het legendarische kleine zwarte jurkje, blijft Hepburn’s stijl een inspiratiebron voor fashionista’s over de hele wereld.

3. A Very Private Affair (1962): Brigitte Bardot’s Parijse chic

Brigitte Bardot schittert als Jill in “A Very Private Affair”, waarbij ze de charme van het Parijse chic belichaamt. Haar weelderige haardos, oversized haarbanden en chique sjaals zijn kenmerkend voor de jaren 60 stijl en blijven een inspiratiebron voor hedendaagse fashion lovers.

4. Dr. No (1962): Ursula Andress’ iconische bikini-moment

In de legendarische Bondfilm “Dr. No” zet Ursula Andress een onvergetelijke scène neer als de verleidelijke Bondgirl. Haar witte bikini-moment, compleet met riem, is een van de meest iconische momenten uit de filmgeschiedenis en een symbool van tijdloze schoonheid.

5. The Birds (1963): Tippi Hedren’s stijlvolle garderobe

In Alfred Hitchcock’s “The Birds” speelt Tippi Hedren de rol van Melanie Daniels, een icoon van stijl en elegantie. Haar mintgroene mantelpak, ontworpen door Edith Head, is een tijdloos symbool geworden en wordt nog steeds bewonderd in de mode-industrie.

6. My Fair Lady (1964): Cecil Beaton’s prachtige kostuums

“My Fair Lady” betovert ons met het verhaal van Eliza Doolittle, prachtig vertolkt door Audrey Hepburn. De kostuums, ontworpen door Cecil Beaton, zijn een lust voor het oog en verdienen terecht de Oscar voor Beste Kostuumontwerp.

7. Bonnie & Clyde (1967): jaren 30 mode met een jaren 60 twist

Faye Dunaway en Warren Beatty brengen de jaren 30 mode tot leven met een vleugje jaren 60 flair in “Bonnie & Clyde”. Deze combinatie van stijlen resulteert in een unieke en opvallende look die nog steeds wordt bewonderd.

8. Belle de Jour (1967): Catherine Deneuve’s verleidelijke stijl

In “Belle de Jour” schittert Catherine Deneuve als Séverine Sérizy, een vrouw van twee werelden. Haar kostuums, ontworpen door Yves Saint Laurent, zijn een perfecte weerspiegeling van de chique en verleidelijke stijl van de jaren 60.

9. Barbarella (1968): Jane Fonda’s futuristische chic

Jane Fonda straalt als Barbarella in deze komische sci-fi film. Haar futuristische outfits, waaronder knielaarzen en strakke bodysuits, zijn een inspiratiebron geworden voor de mode van de toekomst.

10. The Graduate (1967): Mrs. Robinson’s verleidelijke stijl

“The Graduate” belichaamt de generatiekloof van de jaren 60 en introduceert ons bij Mrs. Robinson, een symbool van verleiding en stijl. Haar wellustige garderobe, inclusief knappe lingerie, blijft een inspiratie voor moderne fashionista’s.

Wat is jouw favoriete modefilm?

Meer blogs: