20 geweldige herinneringen aan MSN

16 februari 2021

|

7 minuten leestijd

20 geweldige herinneringen aan MSN. Uitgelichte afbeelding

Vroeger was je uren bezig met het sturen van berichtjes naar je crush. Niemand had nog een smartphone, dus de berichtjes werden via MSN gestuurd. MSN was daarom niet meer weg te denken uit ons leven. Herinner jij de buzzer nog? MSN was echt fantastisch. Hier 20 geweldige herinnering aan MSN. *Buzz*

 1. Na school sprintte je gelijk naar je computer.
  Want praten via MSN was veel leuker dan praten in het echt. Duh. Bakje chips en glas cola erbij en jij was er helemaal klaar voor. Het feest kon beginnen.
 2. Je logde jezelf in als ‘offline weergeven’.
  Deze unieke functie was echt onmisbaar. Zo kon jij eerst even rustig checken wie er allemaal online waren. Daarnaast gaf het een enorme kick als je samen met iemand ‘offline’ aan het praten was. Zo spannend.
 3. Je crush was online, WHA!
  De eerste persoon waarvan je checkte of diegene online was, was je crush. Praten met je crush via MSN was echt helemaal je van het. Je begon wel pas met praten als je crush al tien minuten online was. Je wilde immers wel een beetje cool en relaxed overkomen. *Heyyy hoestie?*
 4. Je status veranderen van online naar offline.
  Iedereen moest wel zien dat jij online was. Gelukkig kon je op een makkelijke manier de aandacht trekken. Je veranderde gewoon heel simpel je status van online naar offline. Daar kreeg iedereen dan meldingen van. Helemaal als je het tien keer deed. Zo kon je crush jou écht niet gemist hebben… Is hij al begonnen met praten?
 5. Praten in geheimtaal.
  Na een tijdje had iedereen een gekke, eigen taal ontwikkelt. Gekke afkortingen van HVJ en WJNMK tot BFF en KNZJ. Sommige vriendinnengroepjes hadden zelfs codetaal ontwikkelt. Zo betekende 2345 dat je boos was. Moet je ook maar weten.
 6. Als iemand je niet begreep, zei je lama.
  Dat klonk namelijk veel beter dan laat maar. Vaak grapte de ander dan terug: “Je bent zelf een lama.” Ha ha.
 7. Als het gesprek doodbloedde, geen paniek.
  Ging het gesprek met je crush niet zo soepel? Dan zei je gewoon iets heel cools wat veel vragen opriep. Daarna deed je of je per ongeluk in het verkeerde gesprek praatte. Hoppa, weer een halfuur gespreksstof.
 8. En dan had je ook nog de buzzer.
  Reageerde je crush niet snel genoeg? Dan was er de buzzer. Met deze buzz kreeg je een trillende melding die je onmogelijk kon ontwijken. Wat was dat irritant. Thank god dat WhatsApp niet zoiets heeft.
 9. Het lange typen…
  Het was altijd heel spannend als iemand heel lang aan het typen was. Wat zou diegene gaan sturen? Als er niks werd gestuurd, werd je helemaal gek. Stiekem deed jij hetzelfde, om de aandacht te trekken. Je was immers toch benieuwd. Zou er een lang verhaal komen? Een liefdesverklaring misschien?
 10. Blokkeren kon altijd nog.
  Als de bovenstaande tactieken niet werkten of als je echt geen zin meer had om met iemand te chatten, zei je gewoon dat je moest gaan en drukte je op ‘block’. Zo leek het alsof je offline was, maar kon je gewoon verder chatten. Of had je even een spoedoverleg met je bestie hoe je het gesprek met je crush kon redden. SOS.
 11. Verkering vragen via MSN.
  Na een tijdje was het dan zover. Je crush om verkering vragen. Wel via MSN natuurlijk. “Wil je verkering? :$” Met zwetende handjes zat je dan achter de computer. Gelukkig was het antwoord vaak ja en kon je al je besties vertellen dat je verkering had met ronaldinho2324@hotmail.com. Yeah!
 12. Niemand mocht weten wat je allemaal met elkaar besprak.
  Ondanks dat je gespreksstof helemaal nergens op sloeg, mocht niemand weten waarover je aan het chatten was. Je verwijderde dan ook altijd je gesprekken. En wanneer je moeder onverwachts binnenkwam? Dan drukte je snel tien keer op enter om het gesprek te verbergen.
 13. Je moest uitkijken naar welke muziek je luisterde.
  Als je ‘show what I’m listening to’ aan had staan, kon iedereen zien, wat jij luisterde. Je luisterde daarom alleen coole nummers. Niemand mocht weten dat jouw lievelingslied van Chipz was dus luisterde je maar de muziek die je ouders luisterden. Veel cooler.
 14. Winks, winks en nog een winks.
  Winks waren te gekke emoticons en deden het altijd goed. Die bewegende plaatjes waren toen echt de bom. Je had altijd met elk vriendinnetje een vriendschapswink. Hey girl! *wink*
 15. Snel smiley’s typen
  Smiley’s waren super handig en na een tijdje kende je alle afkortingen uit je hoofd. Weetje nog? XD, 😛 en (K)
 16.  Normaal Nederlands was echt niet cool.
  Hoe meer afkortingen, hoe beter. Daarom gebruikte je in elke zin wel een afkorting. “Hi, hgh met jou?” of “Thnx, hvj!”
  De capslook knop bleef ook niet ongebruikt. HaD JijJJ O0oK eEn tIjD WaaArRiN Je AllEeN MaAAarR ZO PraAaTte? HetT k0SttTe wELl wATt MoEIttte.
 17. Je vroeg om iemands MSN.
  Besef even. Je vroeg om iemands MSN, niet om zijn of haar telefoonnummer. Wat een tijden. Dat was altijd wel even spannend. Maar ja, je had immers maar een week lang een crush op iemand. Tijd voor de volgende.
 18. Je msn-naam was altijd even een ding.
  Je mocht van je ouders niet je volledige naam in je e-mailadres zetten, dus daarom verzon je wat anders. Het moest natuurlijk wel met liefde te maken hebben, dus combineerde je vaak je bijnaam met een het woordje love. Na uren nadenken werd het dan toch echt Lisalovegirl@live.nl
 19. Mensen die altijd online waren. Gek genoeg waren er een paar mensen altijd online. Ook midden in de nacht. Je vroeg je altijd af of ze écht actief waren of gewoon hun computer aan hadden laten staan. In beide gevallen was het erg indrukwekkend. Jij mocht maar een uur per dag msn’en. Oneerlijk.
 20. Het afscheid. Na een uur was het dan zover, je moest van je ouders van MSN af. Je stuurde dan naar al je vrienden wel tien verschillende afscheidsberichtjes. “Doei sgatjj wjnmk, ntb, hvj, bff!”

Stiekem missen we MSN allemaal wel een beetje. MSN was écht goud waard. Heb jij ook leuke herinneringen aan MSN? Bijzondere afkortingen of MSN trucjes? Deel ze hieronder!

Ken je Hyves ook nog? Lees hier 8 redenen waarom Hyves de bom was!
Volg ons nu ook op Instagram voor meer herinneringen uit de jaren 80 en 90!

 

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar haar jeugd en alles wat ze daarin heeft meegemaakt. Ook werkt Ilse als eventmanager en schrijft ze voor onder andere Startpagina.nl.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 1
Mia Wubbels avatar
Mia Wubbels

16 februari 2021 6:10:42 PM

Ik zelf vond msm heel erg goed maar mis het wel hoor heb er fijne herrinningen over gehouden 👍👍❤❤😀😀🌷🌷

?