Herinneren jullie je Tokio Hotel nog?

2021 M08 30

|

3 minuten leestijd

Herinneren jullie je Tokio Hotel nog?. Uitgelichte afbeelding

Ook al ben ik heel wat ouder, goede herinneringen aan de zero’s heb ik zeker. Voornamelijk door mijn jongste dochter en haar vriendinnen die ontzettend fan waren van Tokio Hotel.

Tokio Hotel, nooit van gehoord?

Tokio Hotel is een Duitse band, opgericht in 2001, door de tweeling Bill en Tom Kaulitz, geboren 1 september 1989 in Magdeburg, in het voormalige Oost-Duitsland. De andere twee bandleden zijn Gustav Schaefer (08-091988) en Georg Listing (31-03-1989).

Blikvangers waren de broers Bill en Tom. Tom was uitgedost als skater met dreadlocks en baggy trousers. En Bill? Moeilijk te omschrijven. Velen twijfelden of Bill een jongen of meisje was. De andere twee zagen er eigenlijk nogal doorsnee uit.

De muziek

Hun allergrootste hit was Durch den Monsun, uitgebracht 15 augustus 2005. Het nummer werd in Duitsland een grote hit en stond binnen een week op de eerste plaats van de Duitse hitparade. Zwitserland en Oostenrijk werden ook al snel veroverd. In Nederland begonnen ze klein. Onder andere Paradiso en de NDSM werf in Amsterdam werden aangedaan.

De concerten

De concerten werden naarmate hun populariteit steeg steeds groter en grootser. De Heineken Music Hall (nu AFAS), Oberhausen, Torhout Werchter en Vorst Nationaal in Brussel. En omdat de meiden (want jonger dan 16) alleen onder begeleiding de zaal in of het veld op mochten, gingen de moeders mee. Nu hadden wij de Neue Deutsche Welle wel meegemaakt maar dit was iets heel anders.

Popbladen en tv-uitzendingen

En om op de hoogte te blijven werden Duitse muziekbladen gekocht, zoals de Bravo, en muziekprogramma’s gevolgd zodat niets gemist werd. Die bladen werden niet overal verkocht en de verkoper moest gevraagd worden ze apart te leggen. Veel leraren Duits moeten blij geweest zijn met Tokio Hotel. Nog steeds maken de vier muziek.

Het geluid van meer dan tienduizend gillende meisjes kan ik mij nog goed herinneren. Misschien zat jij er ook tussen?

SchoolBANK redacteur Riekie avatar

SchoolBANK redacteur Riekie

Riekie Wendt (1957). Na de havo een paar jaar de lerarenopleiding Engels, Frans en Duits gedaan. Echter niet afgemaakt maar aangenomen als corrector bij een dagblad. De laatste 5 jaar van die 25 werkte ik ook als postbode, iets heel anders. Nu werk ik als postvoorbereider, wat heel vroeg opstaan betekent. Ik luister graag naar muziek, ook live, en zo af en toe naar de film gaan vind ik ook leuk. En lezen natuurlijk.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Riekie

Reacties 0
?