Smoorverliefd op een celebrity

6 september 2022

|

3 minuten leestijd

Smoorverliefd op een celebrity. Uitgelichte afbeelding

‘Nothing’s gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I’ll never ask for more than your love
Nothing’s gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
The world may change my whole life through
But nothing’s gonna change my love for you’

Glenn en ik

Een jaar of 10 was ik toen Glenn Medeiros monsterhit ‘Nothing’s gonna change my love for you’ uitgebracht werd. Ik zie mezelf nog zitten op de slaapkamer van mijn vriendinnetje. Zij had van haar ouders het cassettebandje met daarop dé hit van 1987 gekregen. Bofkont! Steeds weer spoelden we het bandje terug. Ik denk dat we het mierzoete liedje die middag minstens 25 keer luisterden. We kregen er geen genoeg van.

De volgende dag ging ik terug, nu gewapend met een leeg TDK D60 cassettebandje, de beste volgens mijn pa. Op de dubbele cassettedeck van haar vader vulden we mijn lege bandje met alle nummers van het best selling album Glenn Medeiros. Eigenlijk wilde ik ‘Nothing’s gonna change my love for you’ er 16 keer op. Het liedje duurde 3.53 minuten, zo had ik met de stopwatch gemeten. Dus dat moest lukken.

Smoorverliefd

Natuurlijk durfde ik dat niet te vragen en dus had ik opeens alle liedjes van het album. Ach, ook ík kon cassettebandjes terugspoelen op mijn deck van IT-VIXION.

En dat deed ik — dagenlang — onderwijl dagdroomde ik over de reebruine ogen van Glenn. In mijn gedachten speelde de wind met zijn donkere lokken en zijn openwaaiende witte overhemd.

Ik. Was. Smoorverliefd.

Van mijn zakgeld (3 gulden per week) kocht ik de Hitkrant waarin zijn poster stond. Met 4 punaises maakte ik die vast aan mijn slaapkamerdeur. En hop, terugspoelen maar.

In gedachten zong Glenn voor mij. Dat zijn dagen zonder mij leeg waren. Dat niets zijn liefde voor mij zou veranderen. Dat ik ondertussen moest weten hoeveel hij van me hield. Dat de wereld zijn leven…
Nee! Na honderden aan mij persoonlijk gerichte liefdesverklaringen hield Glenn het voor gezien. Althans, mijn TDK D60 cassettebandje. In paniek rende ik naar mijn vriendinnetje. Hijgend en huilend vertelde ik het zojuist voltrokken drama. Ik kreeg als reactie 2 ophalende schouders. En een tip: ‘Ken je Rick Astley? Die heeft een keigaaf nieuw nummer. Samen luisteren?’

Op wie had jij een celebrity crush toen je jong was? Laat je leukste herinnering achter in de reacties!

Meer blogs:

SchoolBANK redacteur Linda avatar

SchoolBANK redacteur Linda

Met een voorliefde voor de elpees Wham en Madonna (die van vroeger), gehaakte kleedjes, carnaval, pluizige konijntjes, dito sokken en schrijven heeft redacteur Linda (1977) genoeg te melden over vroeger. Ze groeide op in het zuiden, waar in haar beleving de zon altijd scheen. Daar woont ze nog steeds. Nu met haar drie kinderen en jawel, haar twee pluizige konijntjes Doris en Moos. Lees je mee?

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Linda

Reacties 2
harry kruisselbrink avatar
harry kruisselbrink

27 september 2022 1:20:55 PM

Mariska Veres van Shocking Blue………

fia bakker avatar
fia bakker

6 september 2022 6:02:48 PM

Mijn allereerste celebrity-crush (wist niet dat dat woord bestond) was op Willem Nijholt. Die speelde in De Kris Pusaka. Zo’n Indisch verhaal. Een mooie stem met een mooie uitspraak had hij en hij was nog heel erg knap ook dus dat was mooi meegenomen.
Als ik later groot was dan ging ik met hem trouwen. Dat wist ik helemaal zeker.

?