Ga naar de inhoud

Wanneer heb jij voor het laatst keihard gelachen?

Update:
gelachen

Wat gaan wij doen tijdens de komende Paasdagen? Nieuwe herinneringen laden. Even geen mobiel, i-Pad, Laptop of MacBook maar aandacht voor elkaar. In Huize Haan gaan wij de Vertellis Feestdagen editie spelen. Een nieuw kaartenvraagspel voor familie, vrienden en verwanten. De interessante, prikkelende vragen laten ons stilstaan bij de unieke momenten van het afgelopen jaar en laten ons nadenken over plannen en dromen voor het komend jaar!

gelachen

Het gaat niet om wie er wint, maar om goede gesprekken met de mensen die je dierbaar zijn. Vertellis is het ultieme spel om ieder jaar weer naar uit te kijken. Je speelt het met vrienden, familie of collega’s, bijvoorbeeld  tijdens de kerstborrel of op oudejaarsavond of op een ander geschikt moment tijdens de komende feestelijke dagen met Pasen of Pinksteren. Samen blik je terug en kijk je vooruit. Met Vertellis stimuleer je op een speelse manier goede gesprekken, haal je mooie herinneringen op, uit je dankbaarheid, deel je dromen en creëer je de mogelijkheid om ook de moeilijkere dingen te bespreken.

Succesvolle try-out op pakjesavond van Sinterklaas in Huize Haan. Vreselijk gelachen!

De try-out bij ons thuis was op pakjesavond van Sinterklaas. De speelkaarten werden per ronde gesorteerd in vier stapels met de vraagkant naar beneden op tafel gelegd. Ronde 1 en 3 bestaan uit vragen waarmee je terugblikt of vooruit kijkt en deze worden individueel beantwoordt. De vragen van ronde 2 en 4 zijn voor iedereen aan de keukentafel. Eventueel kunnen er punten behaald worden. Wij deden dat niet. De antwoorden waren verrassend, bevestigend, hartverwarmend en memorabel.

gelachen

Op de vraag aan mij wanneer ik afgelopen jaar keihard heb moeten lachen was dat de dag waarop de examenuitslag voor de HAVO van mijn zoon Sverre en zijn vrienden bekend werd gemaakt. De hele ‘gang’ zat of stond die bewuste ochtend in mei rondom onze keukentafel. De adrenaline kolkte voelbaar door het lichaam van onze zes puberbreinen en de spanning was om te snijden. De ene rake opmerking na de andere vloog door de lucht. De mobiels stonden roodgloeiend en het uur U kwam steeds dichterbij. Het duurde en het duurde. Achteraf hoorden we dat mentor mevrouw Otten (heerlijk mens!) het alfabet van de HAVO 5 examenklas bewust had omgekeerd en achteraan was begonnen met bellen. De letter -H- van Haan zit in de voorste regionen (Haantje de voorste!) en was het wachten en wachten en wachten op het verlossende antwoord. Toen die uiteindelijk kwam explodeerde ons huis!

Zelden zoveel ontlading in één moment meegemaakt en ik heb zelden zo keihard moeten lachen! Dit was wel voor mij het meest memorabele moment van dit jaar. Wat een ontlading en vooral wat een opluchting! Dankzij Vertellis kwam deze mooie belevenis weer op het podium tevoorschijn.

Wanneer heb jij voor het laatst keihard gelachen?

Traditie in onze Noors Nederlandse familie is een feestelijk samenzijn met lekker eten en drinken op ‘Julaften’ oftewel Kerstavond. Vertellis staat met stip genoteerd op de menukaart als extra hoofdgerecht. Ik verheug mij er nu al op en weet zeker dat ik een droge schone zakdoek bij de hand moet hebben.

Ben heel benieuwd wat jij te vertellen hebt op mijn vraag wanneer jij voor het laatst keihard hebt gelachen! Vertel het mij. Vertellis !

 

Door: Henk Haan
Redacteur SchoolBANK

gelachen

categorieën: Spelletjes

Reacties 1

  1. avatar
    fia bakker

    Wel een teken van deze rottige coronatijd he? Dat sinds de datum van dit stuk, 24-2-2020, niemand meer keihard om iets heeft moeten lachen.