Ga naar de inhoud

Nostalgische terugblik naar gebeurtenissen in 1961

Update:
1961

In deze reeks nemen we je mee op een nostalgische reis door de tijd. Van onze eerste kinderjaren naar het turbulente terrein van de tienerjaren. We gaan terug naar een tijd met vrolijke spelletjes, tedere herinneringen en bijzondere gebeurtenissen die ons hebben geholpen om te groeien en te ontdekken wie we werkelijk zijn.

Welke herinneringen heb jij aan het jaar 1961?

Judohistorie

4 december 1961

Nog nooit had iemand van buiten Japan het wereldkampioenschap judo gewonnen. Des te groter was de sensatie toen Anton Geesink uit Utrecht op het WK in Parijs drie Japanners versloeg op weg naar de wereldtitel. In judonatie Japan was men zo ondersteboven van Geesinks fenomenale judo dat ze dachten dat het wel een vergissing móést zijn. Dat was het niet. Geesink was erop gebrand om ze dat volgend jaar in Tokio te laten zien ook…

Recordmusical

West Side Story was direct na de release een enorm succes. De musical, die gebaseerd was op Shakespeares Romeo en Julia, werd een instant klassieker bij musicalliefhebbers over de gehele wereld. Daarnaast heeft de film een onuitwisbare indruk gemaakt op een generatie. In 1962 won West Side Story het ongelooflijke aantal van tien Oscars, onder andere voor Beste Film, Beste Regie en Beste Muziek. Dit is tot vandaag nog een recordaantal H voor een musical.

Carnavalsliedje

Zanger, producer en componist-tekstschrijver Johnny Hoes stond bekend als ‘de koning van de smartlappen’. Met het Venlose carnavalsliedje ‘Och was ik maar (bij moeder thuisgebleven)’ beleefde hij zijn absolute muzikale hoogtepunt. Het singletje stond 35 weken in de hitparades en werd ruim 450.000 keer verkocht. Het staat daarmee te boek als de meest verkochte single in Nederland ooit.

actie

Aan welke tijd heb jij mooie herinneringen? Zijn dat herinneringen aan speelgoed van toen je 8 was, of de rages op schoolplein toen je 12 was? Of kijk je toch leuker terug op films en series rond je 17e? Je vind het allemaal terug in een boek van Mijneerste18jaar. Je krijgt nu een van de 46 edities naar keuze bij een PLUS abonnement! Je kunt het boek ook los kopen op de website van Mijneerste18jaar.

Meer blogs:

categorie├źn: Jaren 60 Van toen