Ga naar de inhoud

Nostalgische terugblik naar gebeurtenissen in 1960

Update:
1960

In deze reeks nemen we je mee op een nostalgische reis door de tijd. Van onze eerste kinderjaren naar het turbulente terrein van de tienerjaren. We gaan terug naar een tijd met vrolijke spelletjes, tedere herinneringen en bijzondere gebeurtenissen die ons hebben geholpen om te groeien en te ontdekken wie we werkelijk zijn.

Welke herinneringen heb jij aan het jaar 1960?

Euromast

25 maart 1960

Vlakbij de ingang van de Maastunnel verrees het hoogste bouwwerk van Rotterdam. Ter ere van de Floriade die dit jaar in Rotterdam werd gehouden, werd een honderd meter hoge scheepsmast gebouwd die vanaf dat moment karakteristiek boven de skyline van de havenstad uittorende. De betonnen Euromast kreeg op 32 meter hoogte een replica van een scheepsbrug met navigatieapparatuur en kaarten, zodat bezoekers konden ervaren hoe het was om een schip te besturen. Helemaal boven in de toren kwam een groot kraaiennest met daarin twee restaurants, van waaruit je een prachtig uitzicht had over de hele stad.

Corry Brokken

In 1960 covert Corry Brokken het nummer (Milord), dat bekend is geworden door de vertolking door Édith Piaf. Het liedje gaat over een arm havenmeisje dat verliefd wordt op een Britse rijke lord (Milord) die ze en paar keer op straat tegenkomt maar die haar helaas niet ziet staan. Corry Brokken stond met dit nummer zes maanden op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.

actie

Aan welke tijd heb jij mooie herinneringen? Zijn dat herinneringen aan speelgoed van toen je 8 was, of de rages op schoolplein toen je 12 was? Of kijk je toch leuker terug op films en series rond je 17e? Je vind het allemaal terug in een boek van Mijneerste18jaar. Je krijgt nu een van de 46 edities naar keuze bij een PLUS abonnement! Je kunt het boek ook los kopen op de website van Mijneerste18jaar.

Meer blogs:

categorie├źn: Jaren 60 Van toen