Ga naar de inhoud

Europa herdenkt 80 Jaar D-Day

herdenkingsuitgifte

80 jaar geleden, op 6 juni 1944, bekend als D-Day, vond de grootste amfibische invasie in de geschiedenis plaats, wat het begin markeerde van Operatie Overlord om West-Europa te bevrijden uit de klauwen van nazi-Duitsland. Dit jaar, ter herdenking van de 80ste verjaardag, wordt een speciale gratis herdenkingsuitgifte geslagen.

Meer dan 156.000 Amerikaanse, Britse en Canadese troepen landden op de stranden van Normandië, ondersteund door een vloot van meer dan 6.000 schepen. Deze enorme operatie was cruciaal voor het succes van de geallieerden en speelde een sleutelrol in de uiteindelijke nederlaag van Hitler in 1945.

De impact van D-Day was enorm, het luidde de bevrijding in van door nazi’s bezette landen in West-Europa. Nu wordt deze historische gebeurtenis herdacht met een unieke uitgifte. Deze herdenkingsuitgifte eert de moed en het offer van degenen die vochten voor vrijheid en symboliseert het begin van de route naar de bevrijding van Nederland.

Het verzamelen van dergelijke uitgiften biedt een manier om een belangrijk stukje geschiedenis te bezitten en de verhalen en lessen van deze tijd door te geven aan toekomstige generaties. Terwijl we de 80ste verjaardag van D-Day herdenken, nodigt deze gratis herdenkingsuitgifte ons uit om te reflecteren op de offers die zijn gebracht voor vrijheid en om de waarde van vrede en democratie te waarderen.

Meer blogs:

categorie├źn: Acties Van toen