Ga naar de inhoud

Doris Day met haar onschuldige uitstraling is iemand om nooit te vergeten

Update:

Doris Day. Haar onschuldige uitstraling, charme en talent als actrice en zangeres maakten haar tot een publiekslieveling. Ze was een Hollywoodlegende die haar stempel heeft gedrukt op de filmindustrie in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Bovendien was ze een voorvechter van dierenrechten en zette ze zich in voor het welzijn van dieren, wat haar nog meer bewonderenswaardig maakte voor haar fans. Lees hier waarom Doris Day zo tot de verbeelding sprak.

Doris Day: actrice, zangeres en dierenrechtenactiviste

Doris Day was een icoon van de Hollywood-filmindustrie in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Ze was niet alleen een getalenteerde actrice, maar ook een zangeres en dierenrechtenactiviste. Haar schoonheid, charme, talent en onschuldige uitstraling spraken tot de verbeelding van het publiek.

Onschuldige uitstraling en natuurlijke schoonheid maakten haar uniek

Haar films waren vaak romantische komedies en musicals waarin ze haar veelzijdigheid als actrice en zangeres kon laten zien. Ze werd bewonderd om haar natuurlijke schoonheid, stijlvolle kleding en kapsels, en haar elegante manieren. Ze had een warme en vriendelijke uitstraling die mensen aansprak en haar tot een favoriete actrice maakte. Bovendien was ze een voorvechter van dierenrechten en zette ze zich in voor het welzijn van dieren. Dit droeg bij aan haar populariteit en maakte haar nog meer bewonderenswaardig voor haar fans.

10 interessante feiten over Doris Day

  • Doris Day werd geboren als Doris Mary Ann Kappelhoff in Cincinnati, Ohio, op 3 april 1922.
  • Ze begon haar carrière als zangeres en had hits als ‘Sentimental Journey’ en ‘Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be).’
  • Doris Day maakte meer dan 40 films
  • Haar meest iconische films waren romantische komedies en musicals, waaronder ‘Pillow Talk’ (1959), ‘Lover Come Back’ (1961) en ‘Calamity Jane’ (1953).
  • Ze won verschillende prijzen tijdens haar carrière, waaronder een Academy Award voor Beste Originele Nummer voor ‘Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)’ in 1956.
  • In haar latere jaren zette ze zich in voor dierenrechten en oprichting van de Doris Day Animal Foundation.
  • Ze was 4 keer getrouwd en kreeg 1 kind. Ze stopte met acteren in 1968 na de dood van haar 3e man en focuste zich op haar liefdadigheidswerk.
  • Doris Day stierf op 13 mei 2019 op 97-jarige leeftijd.
  • Ze was in haar tijd een van de best betaalde actrices in Hollywood.

Haal nostalgische herinneringen op met deze video van Doris Day

Doris Day was een getalenteerde en charismatische persoonlijkheid die vele harten heeft veroverd met haar talenten, schoonheid, elegantie en toewijding aan een nobele zaak. Dit maakt haar tot een blijvend icoon van de filmgeschiedenis en een inspiratie voor velen. Kan jij de hit ‘Secret Love’ nog herinneren?

categorieën: Van toen