Ga naar de inhoud

Dit zijn de beste jeugdherinneringen aan IKEA

Update:

Lekker ravotten in de ballenbak, het stelen van potloodjes, het eindeloos tappen van softijs… Een bezoekje aan de IKEA had het allemaal. Als je je goed gedragen had, kreeg je ook nog eens een hotdog op het eind. Dit zijn jouw beste 6 jeugdherinneringen aan de IKEA.

Oh, wat was dat altijd een dag vol pret.

Heerlijk ravotten en met ballen gooien Småland

Er was geen leukere kinderopvang dan die van de IKEA. Bij Småland werden al je wildste dromen waar. Bij binnenkomst begon het al. Je kreeg een sticker met je naam erop en die mocht absoluut niet kwijtraken. Want ja, wie hoorde anders bij wie? Daarna rende je zo snel mogelijk naar de enorme ballenbak. Dit was echt feest. Twee uur lang non stop kids bekogelen met ballen.

Potloden stelen voor je leven

Het moment dat je negen jaar werd, was je te oud voor Småland. Een onvergetelijk, tranentrekkend moment. Terwijl je hier in eerste instantie enorm van baalde, ontdekte je al snel nieuwe uitdagingen. Het stelen van potloden bijvoorbeeld. Het was altijd even spannend, wie zou er meer jatten: jij of je broertje? Je moeder was er wat minder blij mee, maar ach. Niemand zag potloden meenemen echt als stelen.

Verstoppertje spelen

IKEA is één grote speeltuin. De grootste IKEA ter wereld is zelfs 59.000 m². Ruimte genoeg om je te verstoppen. Je had er wel twintig keukens, dertig badkamers en veertig slaapkamers. Daarnaast waren al deze ruimtes helemaal ingericht. Perfect om verstoppertje te spelen. Tien tellen in de rimboe was ook een aanrader.

Het grote matrassenfeest

Grote-mensen-bedden waren per definitie geweldig. Wanneer je langs de beddenafdeling liep, kon je dag niet meer stuk. Je sloeg geen één bed over, allemaal moest je ze uitproberen. Als je moeder even niet keek, sprong je erop. Maar al snel werd je gewaarschuwd door de werknemers van de IKEA. Springen was verboden, helaas pindakaas.

Oneindig softijs tappen

Weet je nog, die heerlijke ijshoorntjes met de nog lekkerdere tap? Hier kon je eindeloos je softijsje mee vullen. Dit deed je dan ook met veel plezier. Een, twee, drie… Elke keer ging je met een afgelebberd ijshoorntje naar de machine. Totdat je kotsmisselijk was. Of je niet meer mocht van je ouders. Op een gegeven moment was het écht klaar.

Zweedse gehaktballetjes

Het restaurant van de IKEA was ook fantastisch. De echte vroege vogels onder ons gingen voor het IKEA-ontbijt van 1 euro. Helaas bestaat dat niet meer. Omdat het restaurant zich in het midden van de IKEA bevond, ging je hier altijd even zitten. De welbekende favoriet? De overheerlijke Zweedse gehaktballetjes. Wanneer je ze eenmaal geproefd had, wilde je nooit meer wat anders. Op elk balletje werd een Zweeds vlaggetje geprikt. Heerlijk met dat lekkere sausje en patat.

Wat zijn jouw leukste herinneringen aan een bezoekje van de IKEA? Het jatten van de potloodjes of de ballenbak in Småland? Laat het ons weten in de reacties.

categorieën: Van toen

Reacties 1

  1. avatar
    f. bakker

    Een bedrijf dat zichzelf kort geleden uitgeschakeld heeft. Gelukkig heb ik er nooit wat gekocht.