Die eerste liefde – ken je jouw eerste liefde nog?

7 juni 2022

|

3 minuten leestijd

Die eerste liefde – ken je jouw eerste liefde nog?. Uitgelichte afbeelding

Hij was op de dag af acht maanden en tien dagen ouder dan SchoolBANK redacteur Linda. Zijn ogen waren blauw en zijn korte gelharen donkerblond. Linda zat in de eerste klas van de lagere school en was smoorverliefd, op Marcel. 

Marcel was stoer. De stoerste van de klas vond zij. Als hij het ergens niet mee eens was, wilde hij nog wel eens een robbetje vechten, maar hij kon ook heel lief zijn. 

De eerste kus

Marcel gaf me mijn eerste kus. Ik herinner het me nog goed. Hij vroeg me na school nog even te wachten. Verlegen friemelend aan mijn houtje-touwtjejas stond ik te wippen op een been terwijl hij zijn jongere broer een veeg uit de pan gaf. Toen kwam hij naar me toe, pakte mijn friemelde hand en gaf me een zacht kusje. Op de lippen. Ik. Was. In. De. Zevende. Hemel. 

Blozende wangen

De nacht die volgde op De Kus deed ik geen oog dicht. Smoorverliefd dagdroomde ik over een huwelijk tussen Marcel en mij. Marcel en Linda, wat klonk dat goed! Hij in een ridderpak, ik in een rasechte prinsessenjurk. Uiteraard. 

De volgende ochtend huppelde ik met blozende wangen van verliefdheid, zenuwen en slaaptekort naar school. Zou Marcel me opwachten bij de poort? Zou hij naar me knipogen? Of lachen? Zou hij misschien een prinsessenkroontje van madeliefjes voor me gemaakt hebben? 

Bij de poort stond hij niet. Nadat mijn ogen speurend over het schoolplein gleden, zag ik hem opeens. Mijn hart maakte een reuzensprong die op de Olympische Spelen niet zou weerstaan. Daar stond hij. Marcel. Stoer als altijd, met de bal aan de voet en een dot chocopasta in zijn mondhoek. Zelfbewust slenterde naar een clubje vriendinnetjes dat in de buurt stond en al radslagen makend probeerde ik zijn aandacht te trekken. Hij leek onbewogen. 

Genegeerd 

Toen de schoolbel ging, probeerde ik bij hem in de buurt te komen door me door de groepje schoolgenoten te wurmen. Ik was nét te laat. Toen ik de klas binnenkwam, zat Marcel roerloos vooraan. Ik zat wat verder naar achteren en hoe uitbundig  ik ook hoestte en hoe hard ik ook zong tijdens de muziekles, Marcel keek niet op of om. Tijdens de pauze volgde eenzelfde ritueel als die ochtend. Ik werd compleet genegeerd. Na school rende hij, want dat kon hij als geen ander, keihard naar huis. En ik? Ik bleef achter met een gebroken hart. Of op zijn minst gekneusd. Of het ooit nog wat geworden is na De Kus. Nee, maar ik heb het inmiddels verwerkt hoor…

Ken je jouw eerst liefde nog?

SchoolBANK redacteur Linda avatar

SchoolBANK redacteur Linda

Met een voorliefde voor de elpees Wham en Madonna (die van vroeger), gehaakte kleedjes, carnaval, pluizige konijntjes, dito sokken en schrijven heeft redacteur Linda (1977) genoeg te melden over vroeger. Ze groeide op in het zuiden, waar in haar beleving de zon altijd scheen. Daar woont ze nog steeds. Nu met haar drie kinderen en jawel, haar twee pluizige konijntjes Doris en Moos. Lees je mee?

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Linda

Reacties 10+
Helen Snelders avatar
Helen Snelders

25 juni 2022 12:16:21 PM

Jazeker! In 1969 kwam een verlegen maar grappenmakend blond jongetje op de kleuterschool bij mij in de klas. Geboren in Australië maar van Nederlandse ouders kwam hij met zijn ouders en 2 oudere zussen in Nederland wonen. Hij was gelijk mijn schoolvriendje.
Toen ik halverwege de tweede klas van de lagere school met mijn ouders, broer en zus gingen verhuizen ben ik hem uit het oog verloren.
Toen in de jaren 90 pc’s met Windows en internet hun opmars maakten ben ik hem gaan zoeken en heb ik hem gevonden.
Dit jaar zijn we 20 jaar getrouwd.

Bianca van kleef avatar
Bianca van kleef

24 juni 2022 12:03:53 AM

Ja zeker op de kingmaschool koestveldschool
peter de vries heet hij en ik zou zo graag met hem weer in conact komen.

Joke Meerburg avatar
Joke Meerburg

23 juni 2022 9:18:41 PM

Jazeker ken ik mijn eerste liefde van de 2e klas lagere school nog en hij heet Ger Bus. We hebben nog altijd contact met elkaar en dat is mij dierbaar.

ria nijsse avatar
ria nijsse

23 juni 2022 1:59:31 PM

Natuurlijk ken ik hem nog onze hele Herman HeijermansMavo hadden we verkering en een prachtige tijd.Na zijn diensttijd zijn we ons eigen weg gegaan maar ik denk nog vaak aan hem.Ria Nijsse

ria nijsse avatar
ria nijsse

23 juni 2022 1:56:30 PM

Natuurlijk ken ik mijn eerste liefde nog ,de hele Mavo tijd tot na zijn diensttijd had ik verkering met hem

piet vanwissen avatar
piet vanwissen

23 juni 2022 12:54:19 PM

de dochter van mijn mulo leraar, Mary, ik was schijnbaar niet interessant genoeg, zij gunde mij geen blik, ha ha,zij verkeerde met ’n ander uit de klas, waarvan ik hoorde later, dat het ’n echte foute was.

Aimee Waasdorp avatar
Aimee Waasdorp

23 juni 2022 12:13:14 PM

Op de eerste pagina staat dit: “Hij was op de dag af acht maanden en tien dagen ouder dan haar”.

Serieus? Geen beste beurt schoolbankredacteur Linda. Was je te verliefd om op te letten? Of wist de leraar het in die dagen ook al niet meer?

Rita van der Kloet avatar
Rita van der Kloet

24 juni 2022 12:25:13 PM

Tja, foutje….

Gerard Lemmens avatar
Gerard Lemmens

23 juni 2022 11:21:08 AM

Ja, ik herinner mijn eerste liefde, Ruth van Andel, toen zij op de MMS en ik op de HBS van de Bataafse Kamp in Hengerlo (O) zaten. Helaas trouwde ze met een vlinder en ik trouwde veel later (ik was 29 toen) toen ik voor een tweede studie in Edinburgh studeerde en daar mijn Schotse vrouw ontmoete,er trouwde en onze oudste zoon werd er ook geboren.
Op latere leeftijd kregen we weer contact en Ruth kwam op ons 50 ste huwelijks feestje.

Groetjes uit East Sussex TN5 6AR,

Gerard (Geert) Lemmens

Elisabeth Johanna (Ellie) Bekker avatar
Elisabeth Johanna (Ellie) Bekker

23 juni 2022 9:51:15 AM

Mijn jeugdliefde was Kees Straatsma, dat was mijn buurjongen, maar later verhuisden zij naar Almelo toe, hij had 2 broers, eentje ouder dan hem en eentje jonger. Maar ik was stapelgek op Kees. Maar zijn opa en oma woonden tegenover mij, dus als ze bij opa en oma kwamen zagen we elkaar weer. Kees was een jaar jonger dan ik. Kees is later beroepsmilitair geworden, hij zat op KMA, en soms kwam hij nog wel eens naar Zaandam toe, gingen we uit eten, hij was gescheiden van zijn 1e vrouw en is nu weer opnieuw getrouwd. Ik kreeg later een nieuwe vriend maar die was 21 jaar ouder dan ik en daar ben ik 34 jaar mee geweest en 2018 is hij overleden.

?