ACTIE AFGELOPEN: win een boekenbon ter waarde van 20,- (3 keer kans)

ACTIE AFGELOPEN: win een boekenbon ter waarde van 20,- (3 keer kans). Uitgelichte afbeelding

Deze week zal de 84e Boekenweek van start gegaan met als thema ‘De moeder de vrouw’. Weet je nog hoe je vroeger helemaal werd opgezogen in jouw lievelingsboek? Had jij urenlang leesplezier of was het afwerken van de Boekenlijst Nederlands voor jou een ramp?

Stuur een verhaal in dat past bij het thema ‘Boeken’ of ‘lezen’ en maak kans op een boekenbon t.w.v. €20!
Je kunt jouw verhaal onderaan in de reacties plaatsen. Wij kiezen na het einde van de Boekenweek op maandag 1 april de 3 gelukkige winnaars!

Boekenbon-Boekenweek

 

 

 

 

 

 

 

 

Om je alvast een idee te geven van een verhaal dat goed bij het thema past delen we het verhaal van SchoolBANK’er Pieternel.

“Wie kent het niet, het beruchte boek van Jan Cremer uit de jaren zestig. Een rage was het! Iedereen had het erover en wilde het graag lezen. Zo werd ook mijn nieuwsgierigheid gewekt. Mijn oudste zus, die 6 jaar ouder is dan ik, had het boek aangeschaft. Stiekem denk ik want het boek lag verstopt in haar kledingkast. Ik was 12 jaar oud, erg nieuwsgierig en vond alles wat naar seks riekte spannend. De pubertijd lonkte.”

“Het was spannend omdat ik bang was dat ik misschien wel betrapt zou worden maar ook omdat ik werd geconfronteerd met woorden die ik helemaal niet of nauwelijks kende. Ik ontdekte een compleet nieuwe wereld.”
“Waren wij vroeger dan zo naïef? Nee zo naïef waren we niet want de seksuele revolutie was immers volop in beweging. Maar dat de tijden sindsdien heel erg veranderd zijn, dat is een ding wat zeker is. 

Plaats jouw verhaal in de reacties en wie weet kiezen wij jou als winnaar. De winnaars krijgen per e-mail bericht.

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Reacties 10+
Valentin Lancaster avatar
Valentin Lancaster

2020 M04 19 00:52:05

What would you say to no charge advertising for your website? Check out: http://www.submityourfreeads.xyz

Concetta Clowes avatar
Concetta Clowes

2020 M01 10 16:53:43

Do you want to promote your ad on tons of online ad sites monthly? Pay one low monthly fee and get almost unlimited traffic to your site forever!To get more info take a look at: http://www.submitmyadnow.tech

Jeanett Gillen avatar
Jeanett Gillen

2019 M11 14 16:30:59

Want to promote your advertisement on 1000’s of Advertising sites monthly? For a small monthly payment you can get virtually endless traffic to your site forever!To find out more check out our site here: http://www.submitmyadnow.tech

Eddy Donald avatar
Eddy Donald

2019 M11 2 01:44:55

Hey

I have received my order but you have sent me the wrong item.
as you can see here on this photo, http://item.pictures/orderwrong
Please help me, i will sent the order back to you. i just want the good order.

greetings

“Sent from my iPhone”

Isla Talbert avatar
Isla Talbert

2019 M11 1 16:17:13

Hello! If you’re reading this then you’ve proved that advertising through contact forms works! We can send your ad to people via their feedback form on their website. The best part of this kind of promotion is that messages sent through contact forms are automatically whitelisted. This improves the probability that your message will be seen. Absolutely NO PPC costs! Pay a one time fee and reach millions of people. For more information please send an email to: mary4864kir@gmail.com

Johne297 avatar
Johne297

2019 M05 14 10:48:12

Hello! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good gebcdbkddbfe

Jan Visser avatar
Jan Visser

2019 M03 30 06:49:45

Een negen en een tien,
of hoe een koe een haas vangt.
Nederlands, wat een rotvak. Niet alleen nederlands, alle talen: Engels, Frans en Duits. En dan nog die leervakken: biologie, aardrijkskunde, geschiedenis. Urenlang zat ik op mijn kamertje. Aan de ene kant de hersens ín en aan de andere kant nog harder er weer uit.
Geef mij maar wiskunde, natuurkunde of scheikunde. Dat zijn pas vakken. Dat snap je of je snapt het niet. Ik snapte het. Zonder al te veel moeite zou ik hier twee tienen en een negen op mijn mavo cijferlijst krijgen.
Die talen, die zouden mij misschien wel de nek breken. Of: met de hakken over de sloot, of met ietsje pech midden in het water. Altijd vijfjes en zesjes. Uitschieters naar beneden met een vier of soms wel een drie waren geen uitzondering. Heel af en toe behaalde ik een zeven. Nooit werd het een acht of hoger. Nu nog die boekenlijst afwerken. Met daarna een mondeling examen. Twee cijfers, een voor de kennis en een voor de voordrachtsstijl. Lezen was al altijd een probleem voor mij en nu nog. Één, twee flodderromannetjes per jaar. Verder kom ik niet.
Over enkele dagen was het zover: Nederlands examen over boeken. Nog steeds ontbrak er één boek op mijn boekenlijst. Mijn broer had een geweldig idee. Hij had nog een boekje met allemaal korte verhaaltjes: „Capriolen“ van Godfried Bomans, als ik me goed herinner. Dan hoefde ik niet het hele boek te lezen, maar slechts zo af en toe een verhaaltje. Er was een stripverhaaltje bij, dat was al helemaal makkelijk.
Eindelijk was het zover. Mijn leraar nederlands en nog een leraar zaten aan een tafel. Ik moest tegenover hen plaats nemen. De eerste vragen gingen over het boekje, dat mijn broer had aangeraden. Het interesseerde de leraar. Nog nooit had iemand dat boek op de lijst gehad. Wat was het bijzonderste verhaal? Dat was makkelijk: het stripverhaal. Wat vond ik het mooiste verhaal, behalve de strip? Binnnen een mum van tijd waren alle vragen vlot beantwoord. Nog snel een ander boek: „De ontmoeting“ van Antoon Coolen. Wat is het bijzondere van dat boek? Het was vijftien jaar geleden het boekenweekgeschenk van 1947. Kijk maar. Ik liet mijn uitgave zien: een vijftien jaar oud boekje, het boekenweekgeschenk!
Met lof geslaagd. Mondeling nederlands een negen en een tien. Mijn gemiddelde kwam zelfs nog op een zeven. Zo zie je maar weer: Niet opgeven. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Jan Visser

C.S. Smit avatar
C.S. Smit

2019 M03 29 14:56:19

Ik werd toen ik een jaar of 9 was Kokkie genoemd omdat er in de “halve”familie wel een Cor vernoemd was. Toen lag er in de boekenwinkel een boekje “Waarom Kokkie kip geen oren had’
Nou dat wou ik graag van st. Nicolaas krijgen. Na70 jaar bestaat deze wens nog steeds.

Cora Meijer avatar
Cora Meijer

2019 M03 28 00:39:09

Als kind vond ik het prachtig om voorgelezen te worden. Toen ik zelf kon lezen had een boek voor mij een grote aantrekkingskracht. Werd toen ook lid van de bibliotheek en was daar regelmatig te vinden om mijn boeken weer te ruilen! Van mijn zakgeld kocht ik vaak weer nieuwe boeken en als we gingen winkelen moest elke boekenzaak bezocht worden. Bij de Slegte kon ik uren rondhangen en was de keuze groot en de boeken waren niet al te duur. Ben nu 54 jaar en mijn liefde voor boeken is nog steeds zo sterk als toen ik een kind was. Lezen is ontspannen en je kunt er ook nog heel veel van opsteken en het verveelt nooit. Met een boek kun je mij heel gelukkig maken.

Ineke Klapper avatar
Ineke Klapper

2019 M03 27 21:02:44

Sinds ik kan lezen heb ik heel wat boeken verslonden. Toen ik op de H.B.S. aan mijn boekenlijst was begonnen, werd ook het boek Van oude mensen en dingen die voorbijgaan van Louis Couperus geïntroduceerd. Wat vond ik dat een prachtig en interessant boek. Dus op naar de volgende ‘Louis’, Eline Vere. Het exemplaar dat ik gelezen heb werd gelukkig geleverd met stamboom, want die heb je bij deze werken wel nodig:). Tot half drie ’s nachts lag ik dit in bed te lezen! Achteraf vind ik het bijna onbegrijpelijk dat ik op zo’n jonge leeftijd (15-18 jaar) zo geboeid werd door dit soort boeken.

?