Ouders van huis? Dit spookte je allemaal uit als je alleen was

2021 M06 8

|

5 minuten leestijd

Ouders van huis? Dit spookte je allemaal uit als je alleen was. Uitgelichte afbeelding

Wanneer je vroeger als kind alleen thuis was, was het feest. Letterlijk. Je zwaaide ze lief uit en je kon alles doen wat je wilde. Van drinken uit een pak tot een zak chips in één keer opeten. De volgende dingen deed je allemaal als je alleen thuis was. Herkenbaar?

Cola (of iets anders met prik) drinken

De regel dat je alleen frisdrank mocht in het weekend, was echt meest de onzinnigste regel ooit. Wanneer je ouders weg waren, dronk je daarom stiekem een glaasje fris. Wanneer er geen fles open was, dronk je gewoon de hele fles leeg. Daarna was je enorm misselijk of verstopte je de fles ergens in je kamer. Hopen dat hij maar niet ging lekken. Of dat je moeder de fles miste. “Ik had toch nog een fles Cola…?”

Voorraadkast met chips leeg eten

Ook chips eten mocht niet doordeweeks. Gelukkig was er een supermarkt en waren de minifrietjes maar 40 cent of had je moeder een geweldige voorraadkast met allemaal chips. Wanneer je het rijk alleen had, pakte je wat chips en deed dit in een bakje. In een later stadium at je het uit de zak. Eindfase = de zak in 1 keer leeg. Je vraagt je af hoe het kon. Als kind had je écht een bodemloze maag.

Met de hond op de bank

Wanneer je een huisdier had, herken je misschien het volgende wel. Je hond of kat mocht absoluut niet op de bank. Echt zó stom. Wanneer je ouders vertrokken waren, riep je gelijk je huisdier en nam hem op de bank. Het liefst nog onder een kleedje. Wanneer ze thuiskwamen gooide je zo snel mogelijk je harige vriendje van de bank af en onthaarde de bank. En dan lief kijken als ze aankwamen.

Verkleden met de kleren van je ouders

Regelmatig plunderde je de kledingkast van je ouders ouders en probeerde te gekke outfits uit. Je had altijd immers al willen weten of je er goed uitzag in de lievelingsjurk van je moeder of het pak van je vader. Verkleedpartijtje, let’s go!

Naar de wc met de deur open

Je moeder was hier heel stellig in: als je moest plassen of poepen, moest je dit doen met de deur dicht. Waarom zou je, echt zo irritant. Wanneer je alleen thuis was deed je dan ook je behoeftes met de deur open.

Zoeken naar je verjaardagscadeau

Geef maar toe, ook jij hebt een keer gezocht naar je verjaardagscadeau. Je moest het gewoon weten. Elke dag zeurde je erom. Zou je het krijgen? Als je de spanning niet meer kon houden ging je gewoon op zoek. Daarna was je of mega blij of diep teleurgesteld. Hoe dan ook werden je acteerskills op proef gesteld als je het cadeautje zogenaamd voor het eerst zag.

Films kijken van 16+

Wanneer je nog geen 16 was, mocht je absoluut geen films voor volwassenen kijken. Dit deed je natuurlijk wel wanneer je alleen thuis was. Het kinderslot op je televisie was immers zo ontrafeld. Daarna had je wel verschrikkelijke nachtmerries. Maar nee, je kon niet aan je vader vertellen waarom je zo naar droomde. Tja. Eigen schuld, dikke bult zeggen ze dan.

Kussengevecht

Een kussengevecht is ook iets wat niet mocht, maar wel heel leuk was. Dus als je samen met je broertje, zusje of een vriend was rende je naar het bed van je ouders. Let the games begin!

Eindelijk je vriendje of vriendinnetje (in alle rust!) ontmoeten

Alleen thuis en voor het eerst kriebels in je buik? Dan nodigde je snel even je vriendje of vriendinnetje uit. Soms was het maar voor een half uurtje omdat je echt niet wilde dat hij of zij door je ouders gezien werd. Want nee, je ouders mochten echt niet weten dat je aan het daten was. Niet cool.

Wat deed jij allemaal als je alleen thuis was?

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse (1996) is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar de jaren ’90. Omdat zij zelf geboren is in 1996, zijn deze onderwerpen voor haar erg herkenbaar. Stiekem mist Ilse MSN nog steeds… *buzzer*

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 0
?