Tiny Linden

Kent 4 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Tiny Linden en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Tiny Linden heeft 3 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Juf Monningh 1e klas.

  Juf Monningh 1e klas.Juf Plet 2e klas.Juf Ferwerda(kwam altijd op de solex)3e klas. twee meesters in de 4e klas meester Wijnbergen en meester Link. meester Dijkstra 5e klas en meester Theeuwsen (tevens hoofdmeester)in de 6e klas. Ik weet nog maar enkele namen Dickie Jansma(vader had een winkeltje in de Oosterstraat)een Jan...,een blonde Kees, Rita... die nu in Stiens woont, zingen op 30 april in de prinsentuin en daarna feest op een ijsbaan in de buurt van het Rengerspark met voor mij als hoogtepunt een buikspreker. In de derde klas leren sokbreien waarbij ik nooit verder ben gekomen als tot aan de hiel omdat mijn hiel steeds verkeerd was en door Ferwerda uitgerafeld werd. Het bordeuren wat ik daar geleerd heb was toen soms broddelwerk maar is later goed gekomen :ik mag het graag doen. Vanuit de tweede klas kon je via het raam naar het Stadsziekenhuis kijken en vooral in de winter kon je zien of er geopereerd werd want dan branden de felle lampen daar. Ik heb daar ook nog (een jaar?) in de kleuterklas gezeten want heb daar nog een foto van. Later mocht je helpen bij voorbereidende werkzaamheden van de juf. Langs de leuningen van de trappen naar beneden glijden waarbij je wel op de koperen doppen op de leuning moest letten(auw!) Nu huist er een kantoor in en je moet even aanbellen om er in te komen en dan zie je een prachtig gerestaureerd bord (gevonden op de zolder bij de verbouwing) in de hal hangen. Kan nog wel meer dingen bedenken.

  Willem Lodewijkschool, 1956

  Kooklokaal ene kant electrisch andere kant gas.

  Kooklokaal ene kant electrisch andere kant gas. Wasen met huish.zeep en soda in het waslokaal en met de stinkende droogkamers waar je de was op latten op kon takelen. koken voor de leraressen en bedienen onder leiding van juf Tine... juf Pleysier, Mevr. Pijzelman(Piezeltsje)etc.etc. piama's naaien en mantelpakken of jurken en daarna op de foto. vrij krijgen voor voorstellingen in het kader van CJP. tekenles van meneer Kwant stage lopen voor de INAS in Diaconessenhuis (vrouwen A) verz.huis Kennemerduinen in Haarlem etc..etcetc

  huishoudschool prinses mary..., 1963

  ?