Tineke Kleijweg

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Tineke Kleijweg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Tineke Kleijweg heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Volgens mij was het half in het eerste schooljaar dat ik er kwam.

  Volgens mij was het half in het eerste schooljaar dat ik er kwam. Heel even op de Vondelschool geweest. Die was overvol en onze klas ging naar het Zeglis in een tijdelijk houtengebouw. Of Juffrouw van Heerden meteen onze juf was weet ik niet meer. Het was wel geweldig zo'n nieuwe school. Omdat er twee Tineke's in de klas waren, besliste Juf dat ik Tinie genoemd zou worden, dat vond ik helemaal niks, maar durfde dat niet te zeggen. Ook mocht ik van haar niet links schrijven! Mijn moeder vond het blijkbaar ook onzin en heeft er niets van gezegd wanneer ik thuis met mijn linkerhand schreef. Zodoende kon ik van de 1 t/m de 5 zowel links als rechts schrijven. Buiten die twee minpuntjes vond ik haar wel heel aardig. Haar handwerklessen vond ik zo prettig. Daar was het ook geen probleem als ik dat links deed. Vanaf de 3e klas kreeg ik meneer Uitenbosch. Die vond ik geweldig. We kregen ook parkietjes in de klas.

  van der Leeuw school, 1952

  Toen ik 5 was kwam ik voor het eerst op school.

  Toen ik 5 was kwam ik voor het eerst op school. Ik was overweldigd door zoveel kinderen in 1 klas. De meeste zo niet alle waren al een jaar naar school geweest. Van mij had ook dit jaar niet gehoeven. In de rij de school binnen, jas op hangen ik de rij staan en allemaal naar de wc. Ik herinner met nog al die wc'tje op een rij naast elkaar zonder deur! Ik hoefde niet maar je moest toch gaan. Uit eindelijk liep ik er heen maakte een slinks rondje en kwam weer terug. Net alsof ik ging, vaak lukte dat wel. Op een dag kwam de juf (ik kan haar helemaal niet meer herinneren) met plankjes met vierkante blokken er op. Mijn klasgenootjes blij we gaan kleien. Ik zat met vraagtekens. Had geen idee...! Met verbazing zat ik te kijken naar ze hoe ze allemaal dingen maakten van klei. Omdat ik het met geen vinger aanraakte kwam de juf bij mij en deed voor wat je er allemaal met kon. Ik was niet bereid hier aan mee te doen. Toen mijn moeder me kwam halen en vroeg dat we gedaan hadden. Vertelde ik vol verontwaardiging dat ze allemaal met modder hadden gespeeld.

  Elise van Calcar kleuterschool, 1951

  Favoriete herinneringen aan poets en kooklessen? Weinig Het laatste jaar de opleiding Kinderverzorgster bij Juff Atie Dragt, dat was wel een heel leuk jaar!.

  Favoriete herinneringen aan poets en kooklessen? Weinig Het laatste jaar de opleiding Kinderverzorgster bij Juff Atie Dragt, dat was wel een heel leuk jaar!

  Alkmaarse Huishoud en Indus..., 1962

  ?