Ontdek PLUS

Tineke Bekkering

Kent 0 personen

MARRIED , 5 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Tineke Bekkering en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Tineke Bekkering heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Dankzij Klaas Betten, waarbij ik stage liep, werd ik lerares op deze school.

    Dankzij Klaas Betten, waarbij ik stage liep, werd ik lerares op deze school. Ik heb het er heel erg naar mijn zin gehad, fijne collega's en leuke leerlingen. Ik ben later nog eens een jaar of drie teruggeweest om les te geven. Topherinnering: roeien met een klas; ik weet alleen nog dat Luit Middendorp erbij was. Klaas is nog steeds een verre vriend en ik denk ook met veel liefde terug aan de helaas overleden Hotze de Jong (scheikunde). Bonnema was een fijne en betrokken directeur.

    Middelbare Technische school, 1976

    Het eerste jaar van de nieuwe lerarenopleiding: beetje rommelig, maar vooral erg leuk.

    Het eerste jaar van de nieuwe lerarenopleiding: beetje rommelig, maar vooral erg leuk. Wat voor mij nieuw was,was dat je veel contact met docenten had: Heerma van Voss (met door hem meegbrachte Gin een gezellige avond) Beetsma, waar ik nog eens thuis tentamen bij mocht doen, Anne Wadman (en zijn Hylkje), Tolsma, Henk Bakker, Aad Lohman, die de jonge meisjesstudenten altijd zo lief vond, de voor mij angstaanjagende Botke en de nog engere Van der Land en de merkwaardige Joop Sprock, die ons allerlei dingen wilde laten doen, waar we meestal niets van begrepen. (Helaas overleden) Het was een leuke opleiding en we hadden onderling veel contact, bij voorbeeld door het pokeren in de Gouverneur. Ik denk, dat ik , samen met Hilde Witteveen de jongste was en af en toe werd ik daar wreed mee geconfronteerd. De meeste mensen waren ouder, woonden soms al samen (Nico van der Zee) of zaten in duistere pandjes rare dingen te doen (Derk Schoo en Gusta). Ik snapte daar toen in ieder geval niets van, achteraf begint het te dagen. Henk Bakker, die ook op deze site staat, herinner ik me als iemand, die het voortdurend over d'66 had en niet zo erg in de studie geinteresseerd was; hij was erg leuk. Bij Anneke van Praag kwamen veel mensen en Wopke van der Lei haalde mij vaak met zijn motor op. Nog meer onthouden: Hans Flapper, Dirk Humalda, Bert-Jan Westerneng, Hans Leyenaar,Truus ?, Marijke. Bearn Bilker zie ik heel af en toe, evenals Willem van Schoonhoven en Liesbeth Vegter. Ook Wopke heb ik kort geleden gesproken. Van Gerk Koopmans horen we natuurlijk allemaal voortdurend wat. Ik zou ook wel eens willeen weten wat er van Jans Hoving geworden is en van Johan Hielkema. Een merkwaardige herinnering is die aan Clarinus Hoekstra, die me eens meevroeg naar een 'gezellige"avond: ik kwam terecht bij de Navigators, een voor mij iets te evangelisch groepje. Iedere ervaring telt. Met Geerligs word ik voortdurend geconfronteerd, omdat zijn onderwijskundeboek een soort bijbel is voor de Hogeschool Rotterdam, waar ik contact mee heb.

    Ubbo Emmius HBO Ned Leraren..., 1972

    Ik was nog een kleuter, dus een paar vage herinneringen: bij mijn moeder achterop en later zelf op een fietsje naar het klooster, ik ben op een dag zelf teruggefietst naar Denekamp, omdat ik het even niet leuk vond; af en toe eens kijken in de kerk (toen

    Ik was nog een kleuter, dus een paar vage herinneringen: bij mijn moeder achterop en later zelf op een fietsje naar het klooster, ik ben op een dag zelf teruggefietst naar Denekamp, omdat ik het even niet leuk vond; af en toe eens kijken in de kerk (toen was ik nog niet Katholiek, maar misschien ben ik het later door die herinnering geworden) er er was iets met sloffen ,die je aan moest. Er was een strenge zuster met een mannennaam, tenminste, dat vond ik. Af en toe kom ik nog in Noord-Deurningen en dat geeft toch een warm gevoel. Ik heb weer contact met Mia (veldhof-)Ottenhof, die op een verwante katholieke school in Denekamp zat. Hoe dat zat met die scholen en de daar werkzame zusters weet ik nog steeds niet.

    Sint Antoniusschool, 1958