Ontdek PLUS

Theresia Aerts

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Theresia Aerts en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Theresia Aerts heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Een schoolperiode waarin tuttigheid plaatsmaakte voor vele vernieuwende invloeden.

    Een schoolperiode waarin tuttigheid plaatsmaakte voor vele vernieuwende invloeden. Sleutelbegrippen: Provo's, Op-Art, Pop-Art, Mini en Maxi-mode, hot-pants, Flower Power, Stones, Beatles etc. Ook de omgang met de docenten werd gemoedelijker, zoals met Johan Mostertman en Wim Koopman. Ik heb hier mijn beste vriendin Faustina en mijn lieve man Patrick leren kennen.

    Maartenscollege, 1966

    Ik woonde nog maar net in Nederland en kwam toen in de kleuterklas terecht van Zr.

    Ik woonde nog maar net in Nederland en kwam toen in de kleuterklas terecht van Zr. Rudolpha, 1e klas bij Zr. Alphonse Marie, 2e klas bij juf Alma/dhr. Maquering. Daarna werd de Michaelschool aan de Schoolholm opgesplitst. Een deel van de leerlingen ging naar de Butjesstraat, een ander deel ging naar noodvoorzieningen in Corpus den Hoorn. Ik heb een aantal jaren op schoolboten les gehad aan de Canadalaan en aan de Pasteurlaan, terwijl onze nieuwe school gebouwd werd. Kinderen die ik me nog kan herinneren uit die tijd zijn: Dorrie Drenth (mijn beste vriendin), Ivonne Slootweg, Marjolein Havinga en Hanneke Vlaar.

    St Michael, 1958

    Ik woonde naast de Mariaschool, en presteerde het om toch altijd te laat te komen.

    Ik woonde naast de Mariaschool, en presteerde het om toch altijd te laat te komen. De architect van de school was Coen Bekink. Vriendinnen destijds waren o.a. Letty Hemminga, Yvonne Slootweg , Marian Derksen, Anita Nijboer. In de 3e, 4e en mogelijk een deel van de 5e klas kregen we les op boten, gelegen aan de Canadalaan en de Pasteurlaan. Onze onderwijzeressen waren mevrouw Bloem (3e klas) en juffrouw Vonk (4e en 5e klas). Prima onderwijzeressen waar ik veel van geleerd heb. In de 6e klas kregen we eerst les van zuster Michel. Vanwege zwakte moest ze stoppen met lesgeven en werd ze vervangen door juffrouw Raffelli. Bij ziekte van de leerkrachten viel altijd mevrouw Swarte in. Handwerklessen van zr. Wilhado en zr. Lucilla. Gymnastiek van mevr. Ruygrock v.d. Werf. Populaire jongens uit die tijd waren Hans de Preter, Lex Valk en Johan Paré. Stanley Schrader was grappig en humoristisch en Wim Vernimmen was erg muzikaal. De kerk had een redelijk belangrijke plaats in het dagelijkse leven. Wekelijks katechismusles en overhoring en met regelmaat godsdienstles van kapelaan Kral. Op de vrijdag naar de kerk voor de school begon, soms gezamenlijk biechten. Aan het begin en einde van de dag een gebed. Omdat de explosie van babyboomers nadat wij de school verlieten voorbij was, kreeg de school te kampen met een leerlingentekort en werd deze gesloten in de jaren 70. Daarna werd het gebouw nog verhuurd voor diverse doeleinden, maar uiteindelijk moest het gebouw gesloopt worden. Gelukkig hebben ze de voorgevel, een vogel met het vrijheidssymbool, nog intact gelaten en een nieuwe bestemming kunnen geven.

    Maria School, 1962