Ontdek PLUS

Theo Timmer

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in Naarden

    Bekijk het volledige profiel van Theo Timmer en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Theo Timmer heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Het strakke regiem van broeders en zusters had je niet op deze school.

    Het strakke regiem van broeders en zusters had je niet op deze school. Het heeft me dan ook 2 jaar extra gekost (2x 4e en 2x 5e) om het papiertje binnen te halen plus het feit dat mijn belangsteling en prioriteiten vaak ergens anders lagen ;-) Spieken werd in deze tijd tot kunst verheven. Mevr. Zwart (of was het Zwartjes) was het hoofd. Bij haar moest ik regelmatig langskomen. Meestal met een zelfgemaakt verlof-briefje van mijn moeder ;-) Ik heb haar nog op tv gezien met 2 toenmalige klasgenoten in het programma Klasgenoten (Later meer)

    Cartesius Lyceum, 1974

    Ook weer zo'n school met broeders en zusters.

    Ook weer zo'n school met broeders en zusters. Het hoofd, br. Roberto, was een secreet en een hypocriet en altijd met een stinksigaar in z'n mond. Hr. Michelbrink had een stinkpijp ;-), maar had prachtige verhalen tijdens geschiedenisles. Hr. Uppink, een bejaarde gymleraar, maar zo soepel en fit als een 25-jarige. "Oude-van-dagen!! Hier staat de jeugd" was een wel bekende kreet van hem als hij iets voordeed. Herr Post gaf Duitse les. Frater Brammer gaf Wiskunde, aardige vent. Hr Olnon gaf Nederlands. Hij had een muzikale zoon die vaak optrad bij div. schoolgelegenheden. Hr. Homan, een zelfingenomen irritant ventje, gaf o.a. Engels. Gebruikte scheldwoorden als 'emmer' en 'hark'. Br. Theonas, billemaatje van Roberto ;-) , gaf Franse. Van Brakel, handarbeid, had een prachtige haarcoupe, Hr. Beets de concierge. Tijdens de pauze rondjes lopen om de school. Schoolblad De Fontijn. De Otto-bar. Declamatiedag. Mede-leerlingen waren oa.: Jaques Voogt, Ton Dortmans, Gerard Dijkstra, Caspar Gerwe, Martin Hengeveld, René Koek, Hans van den IJssel, Marcel Brouwer, Rob Temme, Etienne, Sjoerd, Ed, Mirjam (2x), margot, Marja, Gritty, Martine (waarom ken ik van de dames de achternamen niet meer? ). Tijdens een reunie van de St Henricusschool kwam ik Gerard, Gritty en Maud (Wessels) nog tegen. Wat is er van Rob Temme terecht gekomen? Hij kon prachtig (strip)tekenen.

    St. Dominicus MAVO, 1970

    Een school met broeders en zusters, waarbij ik broeder Monald Compier 3 jaar heb gehad (1e, 3e en 4e).

    Een school met broeders en zusters, waarbij ik broeder Monald Compier 3 jaar heb gehad (1e, 3e en 4e). Hij had muizen in de klas de voorloper van de cavia's in de weekend-kwis. Beloningen werden gedaan in de vorm van 'goedkeurinkjes' gele en blauwe plastice schijfjes die je aan het eind van het jaar weer kon inruilen tegen iets. Met gym deed hij vaak een spel waarbij ieder een houten blok had die je bij elkaar moest omgooien met een tennisbal. Monald deed zelf ook altijd mee en won ook meestal want hij kon niet tegen z'n verlies. Verder herrinner ik mij het grote schoolplein, waar ik oa. voetbalde en knikkerde. 's Winters als het vroor werd er door de school vaak een glijbaan aangelegd. Beroemd was ook de Fancy Fair die aan het einde van elk schooljaar gehouden werd. Met het inleveren van oude kranten kreeg je bonnetjes die je weer als betaalmiddel gebruikte op de Fancy Fair. Andere leraren waren mr. Heemskerk, mevr. Bonnet-Bakker, mr. Maas en broeder Viator (Later meer)

    Sint Henricusschool, 1964