Bekijk het volledige profiel van Theo Selhorst en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Theo Selhorst heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Ik heb vanaf 1951 tot en met 1...

Ik heb vanaf 1951 tot en met 1953 in rijksopvoedingsgesticht Hoenderloo gezeten. Eerst op Kampheuvel onder leiding van mej.Schreutelkamp. Een vrouw zonder opvoedkundige kwaliteiten die later ging trouwen met gorel de hoofdleider van Kampheuvel. Een man met een bochel die er met veel genoegen vaak en hard op los sloeg. Een kinderbeul. Ik werd om het minste of geringste dagenlang of een heel weekend in een strafkamer opgesloten. Of nog erger in een betonnen isoleercel, waarin zij dag en nacht licht lieten brandden. Mede lotgenoten waren Willie die mij het damspel leerde. [Zijn achternaam ben ik helaas vergeten.] Ooit liep ik 'smiddags samen met Willie weg. Maar we werden nog diezelfd namiddag lopend op de weg naar Apeldoorn opgepakt. Wat ik niet wist was, dat mijn Moeder en Grootmoeder de volgende dag op bezoek zouden komen. Dat werd maar een keer per jaar toegestaan. Ze hadden, voor die tijd, vanuit Utrecht een kostbare en lange reis gemaakt. Maar de hoofdleider gorel vond dat ik naast cellulaire opsluiting als extra straf ook geen bezoek mocht ontvangen. De griezel! Ook meester otje de schoolonderwijzer kon zijn "handen" niet thuis houden. Als hij straf gaf, liet hij je kiezen tussen een dikke of dunne spaanse riet. Waarna hij met veel genoegen keihard op je vingers sloeg. Verder heb ik van deze rotzak qua onderwijs niets opgestoken. Later na enkele maanden werd ik overgeplaats naar paviljoen Nijengaarde. Waar ik kenneis maakte met groepsleider Dhr. Post. Weliswaar een streng, maar wel rechtvaardig en voor mijn gevoel een sociale man. Ook de hoofdgroepsleider, Dhr. Harteveld, was een aardige kerel. Ik heb nog samen met wat groepsgenoten blokfluitles van hem gehad. Andere namen van medebewoners die ik me nog levendig kan herinneren, - naast mij vriendje Willie of wellicht Willy - waren Wouter Bos uit Rotterdam, Freddie van Rooyen ook uit Rotterdam en Harm en Wessel Zuidberg beide destijds afkomstig uit het Noorden van het land. Theo Selhorst

2011, Theo Selhorst

Theodorus Selhorst [destijds r...

Theodorus Selhorst [destijds roepnaam dorus] zat tussen 1957 en 1959 in groep 9 bij groepsleider Gijs Kelbling. Ik heb er mijn textielbrevet gehaald.

2008, Theo Selhorst
?