Theo Brogt

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Theo Brogt en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Theo Brogt heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Herinneringe talloze.

  Herinneringe talloze. Natuurkunde van Smoorenburg. Aardrijkskunde van mevr. " Oei niet doen...", Frans van Van der Zanden; Engels van mw. De Zoete, die ook goed Amsterdams kon spreken. Scheikunde van De Waart die ons altijd uitdaagde. En niet te vergeten muziek van Temmingh, die ons ook meenam naar de kerk waar jij organist was. Geschiedenis van Schollaert (alles exact uit je kop leren, en vergeet niet een bijvoeglijk naamwoord) en De Haan (die zodanig verhaalde dat je bijna vanzelf leerde). Klasgenoten ben ik allemaal uit het oog verloren. Uizondering Smit_siebinga die directeur van de Bloedtransfusiedienst is geweest in Groningen waar ik hem een keer heb opgezocht. Bij De Waart heb ik later chemische fysiologie gedaan in het kader van mijn Biochemie-opleiding aan de VU.

  Christelijk Lyceum, 1953

  Begonnen met scheikundestudie in de Lairessestraat.

  Begonnen met scheikundestudie in de Lairessestraat. Na 1963 studie Biochemie in de medische faculteit bij Oosterhuis met bijvakken Radiochemie en Microbiologie (in Utrecht bij dr. Stouthamer en prof de Haan). Vooral de pratica waren avontuurlijke gebeurtenissen: fosforbrandje magazijn en dan fosfor nodig hebben, Grignard's die niet op gang wilden komen of onbeheersbaar werden. Vele leuke herinneringen aan het dispuut PASCAL. Na mijn doctoraalex. enige jaren werkzaam geweest op de nieuwe afd. Biochemie bij prof. Planta, R.C.vd Bos, J. Retel, Tom Stoof, en velen anderen.

  Vrije Universiteit Amsterda..., 1958

  Begonnen in 1958 met scheikunde studie; cand.

  Begonnen in 1958 met scheikunde studie; cand.ex in 1963. Interessante hoogleraren Koops, Sizoo, Hooykaas, Van Dalen. Vooral het organisch practicum was boeiend, het ging daar nog wel eens mis. Daarna Biochemie in de Medische faculteit aan het Valeriusplein bij prof. Oosterhuis. De nieuwe biochem. opl. startte toen in Leiden met prof Bos en Planta. Bijvakken Radiochemie en Microbiologie (in Utrecht bij prof Haan en Stouthamer die later als hoogleraar werd benoemd aan de VU. Na 1966 promovendus bij prof. Planta. Collega's o.m. Rommert van der Bos, Jan Retel, Tom Stoof. Na 1991 gewerkt bij diverse farmaceutische firma's als Astra, Boehringer, Glaxo, HAL Allergenen Lab. in diverse management functies. Thans als consulent nog werkzaam. Betrokken bij internationale introductie van een medisch hulpmiddel tegen migraine.

  Vrije Universiteit Amsterda..., 1958

  ?