Tanja Lammers-Paulus

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Tanja Lammers-Paulus en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Tanja Lammers-Paulus heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Wat mij het meest is bijgebleven van deze school is het voor mijn gevoel inmense schoolplein, en het grasveld waar we minimaal 1x per week buitnegym hadden.

  Wat mij het meest is bijgebleven van deze school is het voor mijn gevoel inmense schoolplein, en het grasveld waar we minimaal 1x per week buitnegym hadden. Leuk was vooral de honkbal en kastibal die we daar speelden. De school was nog als lagere school in het onderwijssysteem; er was nog geen sprake van basisschool zoals we die nu kennen; samen met de kleuters onder 1 dak. We hadden vooral veel plezier met meneer Van Doorn (in de 3e en 4e klas gehad) die helaas veel te vroeg is overleden en ook was heel belangrijk voor mij de muziekles van Juffrouw Van der Werf(Ina). We schreven de teksten van de liedjes uit in een schrift, en er werd driftig gerepeteerd, met allerlei muziekinstrumenten er bij. Ook de 6e klas met meneer Viester was leuk (ik zag hem vanmiddag nog fietsen toevallig, want ik woon weer in Haaksbergen) die zijn krijtjes op de meest vreemde plekken verstopte!

  Paus Joannes, 1972

  Ik weet nog dat we les hadden in het gebouw aan De Braak.

  Ik weet nog dat we les hadden in het gebouw aan De Braak. De hoofdkleuterleidster was juffrouw Truus, een hele lieve mevrouw die gek was op kinderen. We hadden een lange gang met graniet op de vloer en ramen waardoor de je klassen in kon kijken. onder die ramen waren de kapstokken waar alle jasjes gehangen werden. Mijn map met werkstukken die ze samenstelde voor iedere leerling die de school verliet om naar de basisschool te gaan, heb ik nog steeds. Zonde dat dat prachtige gebouw is gesloopt. Waar nu de parkeerplaats van de Rabobank in Haaksbergen is, was vroeger onze kleuterschool. We hadden een heel grote tuin met voor mijn gevoel bomen die wel honderd meter hoog waren. En schommels en een berg zand die opliep richting de schutting naar de woningen die aan De Braak gebouwd waren (Die er nu nog staan, naast de nieuwbouw witte huisjes die zijn gekomen op de plaats van De Braak) Veel collega-kleuters kom ik regelmatig tegen in Haaksbergen, maar uiteraard ben ik er ook veel uit het oog verloren. Misschien dat ik ze via SchoolBank nog weer eens spreek! Mijn eerste liefde - ik was 4 was een lekker joch met knalrode krullen. Hij heeft nu een zoontje dat er precies zo uitziet! Leuk om te zien.

  Kleuterschool, 1970

  De eerste klas was de leukste klas.

  De eerste klas was de leukste klas. Zelf kwam ik uit Haaksbergen, zomers op de fiets en in de winternmaanden met slecht weer met de bus. Aangezien onze hele klas uit de Achterhoek kwam,zat op 2 man uit Enschede na iedereen in deze bus. Dus... de koffieshop op het station was ons stamcafe en als we besloten dat het neit nodig was om naar school te gaan het eerste uur, dronken we heel stoer een warme chocomelk op het busstation. Namen van klasgenoten zijn: Hennie Rensink, Monique Rouwmaat, Christel (Ensink?), Huub ten Have, Johan Snuverink, Lilyjan Kemper, André Annink, Han, Guus (balletje gehakt!) Erwin Amelink. en helemaal super waren de werkweken naar Groesbeek. We zijn in het Evoluon geweest, naar de museum in Arnhem, naar een slachthuis in Arnhem, Bierproeven bij de Grolsch die toen nog in Enschede zat, en naar Amsterdam. Heel graag zou ik willen weten hoe het gaat met de mensen uit die klas.

  M.O.S., 1982

  ?