Bekijk het volledige profiel van Tamme Bergsma en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 17

Tamme Bergsma heeft 17 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 6

Ik heb niet zoveel herinnering...

Ik heb niet zoveel herinneringen aan deze school, behalve de vorm van de zandbakken en een paar skelter-achtige dingen op het schoolplein. Veel kinderen zag ik daarna terug op de basisschool.

2010, Tamme Bergsma

"Zwupp" en Tejater "Snotneus",...

"Zwupp" en Tejater "Snotneus", wie kent ze nog? Op de optredens van het Klein Orkest of Magna Carta? Swingen in het "Kasteel van Antwerpen" op maandagavond, en ik was de deejay. Volleyballen op maandag- en dinsdagavond. De PH als vaste Jelburg-kroeg. Meiden die "plotseling" de laatste trein naar huis hadden gemist. Wonen in Dennenzicht. de "Pinetreesight Junk Band" en "T-Bone Bergsma & his fellow Jazzmen". Met Koninginnedag op défilé naar Soestdijk. Bezetting van de school vanwege het P.L.S. Protest tegen minister Pais van Onderwais. De kraakbeweging. De spookachtige introductie van de nieuwe 1e-jaars. Zoveel vrienden, zoveel vriendinnen. Zoveel liefdes, zoveel gebroken harten. Zoveel drank en zoveel katers. Glorieuze jaren waarin je vooral veel aan jezelf kon werken. Ik heb er heel veel mensen leren kennen waar ik nog steeds kontakt mee heb. Natuurlijk Fred Thie en Alfred Mulder(friends 4ever), maar ook vele vele vele anderen. En hoe zou het zijn met Clien, Erwin, Bertus Kruiswijk, Lieuwe, Herman Geertman, Theo van Maldegem (bij de TROS op Hilversum3), Theo Tankink, Frank Maagd, Anje en HJ Boomgaard, Zazkia Klinkenberg, Cees Roodnat, Theo Brongers, Lex Sülzle, Titia Lanting, Marike Winkels, en al die anderen?

2003, Tamme Bergsma

Wat heb ik veel gespeeld in al...

Wat heb ik veel gespeeld in al die jaren. Met Martin Schenk de dokterszoon. Met Roel Jonker en Gerlof de Vries. Eke Siebinga was mijn eerste verliefdheid en ik weet nog dat we samen naar de jaarmarkt enkermis gingen. Ik denk aan Betsy Westerhof, aan Bert de Vries (ik heb hem ooit met een schep op z'n kop geslagen), Hans de Wal, Jan van der Tuin (Jean du Jardin), gerlof de Vries, Jan Kampen (de kippenboer) , Jeen Menger, en zoveel anderen. Meester de Ruiter,meester Wapstra (Bullie Wap), meester Wieger Moll die op zijn verjaardag in 1953 hoorde dat Zeeland was overstroomd, juf Geertsma op wie ik verliefd was. We speelde nog in de oude speeltuin die nu een parkeerterrein is. Waar nu de hallen van Timmerfabriek de Vries staan zochten we vroeger in de weilanden naar kievitseieren. Timmerfabriek De Vries was niet meer dan een grote schuur.

2003, Tamme Bergsma
?