Tamar Reijnen

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Tamar Reijnen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Tamar Reijnen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vanwege de verhuizing heb ik hier eerst nog 1 jaar kleuterschool gedaan.

  Vanwege de verhuizing heb ik hier eerst nog 1 jaar kleuterschool gedaan. Toen werd ik van een vroege leerling ineens een late leerling. Ik meen zelfs dat ik in de 6de klas de oudste leerling van de school was. Het eerste jaar heb ik bij Ellen gezeten. In de 1ste klas hadden we eerst Marianne, maar die werd al heel snel overspannen en toen hebben we de rest van het jaar wel 20 andere juffies en meesters gehad. De een bleef een dag, de andere een paar weken. Vanaf de 2de klas werd het Jenaplan systeem ingevoerd. De 2de en 3de klas zat ik bij An. Voor mij was ze heel aardig, maar niet voor iedereen. Toen het een keer sneeuwde hebben we een keer met de hele klas een glijbaan gemaakt op het schoolplein. De laatste 3 jaar heb ik bij Rob in de klas gezeten en de laatste 2 jaar zelfs met Flip (mijn broer). Dat ging prima. Aan Rob heb ik veel herinneringen zoals natuurlijk zijn beren en zijn rode kever. Hij had altijd dezelfde trui aan en sjaal om en van die rake opmerkingen. Als hij je riep en je riep terug “ik doe niets”, dan zei hij: “nee, deed je maar eens wat!”. Hij las voor uit de scheepsjongens van Bontekoe en had een hekel aan jarig zijn. En met gym gingen we heel vaak “berekooien”. Verder heb ik nog herinneringen aan het schoolzwemmen in de Pinguin en dat hele eind ernaar toe lopen, de weeksluitingen, de avondvierdaagse lopen in de bovenbouw, schuifelen op de klassenavonden (daar paste altijd nog minstens 1 persoon tussen), de tuinslang op het schoolplein als het heel warm was, de musicals:”het eiland Fantastico” en die andere ging over de overgang naar de middelbare school. Een zin van mijn tekst herinner ik me nog steeds: “en dan vangen we je op in een verse luier”. Echt zo’n Rob zin. En natuurlijk 3 keer op werkweek in de bovenbouw. Twee keer naar Hulshorst en een keer naar Putten. En dan de nachtelijke boswandeling, het nachtspel en het kampvuur.

  De Viersprong, 1980

  1993, T15 Plantenveredeling en Gewasbescherming, specialisatie Ecologische Gewasbescherming.

  1993, T15 Plantenveredeling en Gewasbescherming, specialisatie Ecologische Gewasbescherming. Ik ben door verschillende omstandigheden wel veel later afgestudeerd dan in 1998, maar omdat de meesten van mijn jaargenoten toen wel zijn afgestudeerd, heb ik het wel als eindjaar genomen. Ik heb nog contact met Petra, Elmer, Jeroen en Mark. Veel goede herinneringen aan de studie: de praktika bij Entomologie, de buitenlandse excursie in juli 1995 naar Zwitserland en Italie, en natuurlijk mijn stage in Italie in 1999. Studievereniging Optima Flora: eerstejaarskamp, en een jaar later heb ik hem zelf georganiseerd, de almanakcommissie, de BBQ’s op de Binnenhaven, de weekendjes Groningen, Apeldoorn en kamperen in de Ardennen. Dijkgraaf 16B, uitgaan in de Bunker op dinsdagavond en vooral in mijn eerste jaren ook naar Unitas op donderdagavond, de AID en proppenfeesten, 2 keer de Batavierenrace mee gelopen, in 1995 en 1996, met de jongens van de Enschedese tafeltennisvereniging, want die hadden meiden nodig voor in hun team, en natuurlijk 5 mei in Wageningen als jaarlijks hoogtepunt.

  Wageningen Universiteit, 1993

  Atheneum in 6 jaar gedaan.

  Atheneum in 6 jaar gedaan. Aan deze tijd heb ik een paar goede vrienden overgehouden waarmee ik nog steeds contact heb: Selma, Mirjam, Arjan, Lies en Roland. Mijn favoriete leraren: Klaas van Putten voor Wiskunde en Nol Duindam en Hannes de amanuensis voor Biologie. And my worst nightmare: Robert Boonstra voor Engels. Hij werd door velen op handen gedragen maar niet door mij. We hadden hem vaak het laatste uur en als hij dan geen zin in lesgeven had dan kregen we een onverwacht SO. Om de een of andere reden liep ik bij Engels altijd achter de feiten aan. Maar dat is gelukkig allemaal goed gekomen. Ik schrijf nu zelfs verslagen in het Engels! Verder heb ik nog herinneringen aan klassenavonden en schoolfeesten. Ik weet nog dat we in de 2de een mentor hadden, Bruinsma, die net was begonnen met lesgeven. Toen wij een klassenavond wilden organiseren moest ie dat eerst even aan zijn moeder vragen, haha. En natuurlijk was er het brugklaskamp op Terschelling en gingen we in de 6de naar de Ardennen survivallen. Maar dat moesten we zelf regelen en we mochten er geen week voor vrij krijgen! Wij waren net een jaar waarvoor ze niets geregeld hadden... Ook kan ik mij nog goed herinneren dat er altijd zo’n hele aardige concierge was die op een dag plotseling was overleden. Zijn naam weet ik niet meer. Maar dat maakte wel indruk. En die steekvlam bij Scheikunde bij Brands in de klas zal ik ook nooit meer vergeten. Weet je nog Selma? Het was wel een hele snelle manier van ontharing, haha. Het jaar na mijn eindexamen veranderde de naam van de school in “Anna van Rijn college”.

  O.S.G. de 'Randijk', 1987

  ?