Bekijk het volledige profiel van Taco Vrolijk en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Taco Vrolijk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Een leuke school, waar ik me h...

Een leuke school, waar ik me helaas geen klasgenoten meer van herinner. Ik weet dat er een goed vriendje op de Douzou-straat (zo schrijf je het vast niet) woonde. O ja, volgens mij zat Peter van der Harst, die achter mij woonde, bij mij in de klas. Meester van Dam staat me nog bij en aan hem hou ik warme herinneringen (schoolkoor, persoonlijke begeleiding). Ik weet nog dat hij een keer vreselijk boos was na een koorrepetitie, waarbij wij op de terugweg met de fiets een andere route namen en ons voor hem verstopten (hij reed met de auto). Bonkies kopen bij de bakker voor na het schoolzwemmen. Laatste schoolfeest. In die tijd was er een nummer op de radio: Adieu monsieur le professeur, vervulde je met weemoed.

2004, Taco Vrolijk

Hoewel de herinneringen aan de...

Hoewel de herinneringen aan de Populier niet meer zo scherp zijn, heb ik een goed gevoel overgehouden aan deze school. Namen van mede-leerlingen? Volgens mij Peter Keus, Peter Vink en Hans Spaans. Ook een klasgenote (strak wit haar), waarvan ik de naam kwijt ben, maar die zeer intensief aan zwemmen deed in het bad in het Zuiderpark. Aan evenementen staat me uiteraard het schoolvoetbaltoernooi bij (vertel nog vaak vol trots dat ik tegen Martin Jol heb gespeeld)en een uitstap van een dag of 3 naar Zuid-Limburg in '72. In de zomer van '72 zijn we verhuisd naar Assen (heb daarna nog wel 1 keer aan een klasse-feest op de Populier deelgenomen).

2004, Taco Vrolijk

3 jaar op het Nassau college g...

3 jaar op het Nassau college gezeten. Kwam in '72 met mijn ouders naar Assen vanuit Den Haag. In begin wel even wennen, maar een leuke tijd gehad. Klas/schoolgenoten, die me nog bijstaan: Jannes Abbingh, Maartje Post, Jan-Leo van Deemter, Erwin Java. Aan leraren heb ik niet veel herinneringen. Krans staat me nog bij en die geschiedenisleraar, die om onverklaarbare redenen Turks gaf. De Kerstvolleybal-toernooien waren altijd geweldig en ook ons eindexamen-feest op het sportveld achter de school herinner ik me goed. Na de middelbare school ben ik naar de Marine gegaan. Geen goede keus, heb ik een jaar volgehouden, toen eruitgestapt en Bewegingswetenschappen gaan studeren in A'dam.

2004, Taco Vrolijk
?