T. Ridder

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van T. Ridder en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  T. Ridder heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik begon in oktober 1976 aan de politieopleiding in klas 23A van wat (toen nog) Gemeentepolitie Rotterdam heette.

  Ik begon in oktober 1976 aan de politieopleiding in klas 23A van wat (toen nog) Gemeentepolitie Rotterdam heette. Ik begon aan de Oudedijk, vervolgens de Boezemdwarsstraat en uiteindelijk eindigde ik op de Boezemsingel. Na het examen volgde het onvermijdelijke 'Circus Roets' aan het Sandelingplein. Daarna zes weken Woensdrecht waar ik een nutteloze ME-opleiding heb gevolgd en toen kon het echte werk beginnen. Ik werd ingedeeld aan het district III, waarvan het bureau Boezemsingel het districtsbureau was. Wat staat me bij van de politieopleiding? In ieder geval twee keer in de week bij nacht en ontij zwemmen in het Oostelijk Zwembad aan de Gerdesiaweg. Gelijk een chloorlucht in je neus en de rest van de dag niet meer wakker te krijgen. Onderricht krijgen van illustere brigadiers zoals Bob van der Burg (met z'n martiale snor) of het kruidenierstype adjudant Herst (of Herfst). De eeuwig aan sigaretten lurkende adjudant Sommer die volgens mij later een vreselijk einde vond in een liftkoker van het Sint Franciscus Gasthuis (of was dat een andere adjudant?). Tja, en dan werd de koffie verzorgd door - ik ben haar naam kwijt, was het Nel? - de koffiedame die altijd goed gemutst was, en luidkeels lachend door de hoge gangen van het oude schoolgebouw aan de Oudedijk liep. Ikzelf werd toen in die tijd het 'boertje van buut'n' genoemd, afkomstig uit de binnenlanden van Drenthe en geposteerd tussen veel bijdehante randstedelingen. Wat me bijzonder is bijgebleven waren de rijlessen die we kregen van de eigen rijopleiding. Dat jaar begon men net met het lessen in automaten. Toen op de eerste dag alle Volkswagen Kevers werden voorgereden en één DAF, bekroop mij een minder plezierig gevoel dat later bewaarheid bleek te worden want ik was één van die sukkels die een rode stempel in zijn rijbewijs kreeg, waardoor ik een jaar lang niet in een schakelauto mocht rijden. Het was al met al een mooie tijd die ik voor geen goud had willen missen en die regelmatig onderwerp is van mijn dromen. Ik ben dan m'n uniform vergeten als ik in dienst kom, of m'n wapen weigert dienst op het beslissende moment. Omdat ik vrij snel na mijn A-diploma ook mijn B-diploma had behaald, kon ik er geen genoegen mee nemen dat het nog vijftien jaar zou duren voordat ik 'aan de beurt was'. Ik besloot een studie te gaan volgen en dat betekende gelijk het einde van m'n politiecarrière.

  Politieschool Gemeentepolit..., 1976

  Ik herinner mij het spelen op het speelplein, de grote water- en zandbak in één van de lokalen, het spelen met een Ambonese jongen waarvan ik de naam helaas vergeten ben (hij leerde mij het woord 'poet' of zoiets, hetgeen in zijn taal poep betekende).

  Ik herinner mij het spelen op het speelplein, de grote water- en zandbak in één van de lokalen, het spelen met een Ambonese jongen waarvan ik de naam helaas vergeten ben (hij leerde mij het woord 'poet' of zoiets, hetgeen in zijn taal poep betekende). Ik herinner mij de geur van de plastic auto's waarmee we speelden. Ik werd door juf Woldhuis veelvuldig ingezet om boodschappen te doen, eerst suiker halen, dan bij terugkomst koffie en daarna nog eens de koffiemelk, allemaal bij de Spar op de hoek van de Kanaalstraat/Kastanjelaan. Ze was me liever kwijt dan rijk dus! In de winter van 1963 hadden we de kerstcantate, waarin ik een ondergeschikte rol speelde. Leuk was het toen we daarna buiten kwamen en er een dik pak sneeuw lag.

  Christelijke kleuterschool ..., 1962

  Deeltijd Rechten gedaan, samen met Victor Neyndorff e.

  Deeltijd Rechten gedaan, samen met Victor Neyndorff e.v.a. Leerzame maar zware periode, zo naast je onregelmatige werk. In 1989 bedrijfsjuridisch afgestudeerd, nu directeur van mijn eigen letselschadebureau.

  Erasmus Universiteit Rotterdam, 1985

  ?