"Sylvia" Priscilla Powell

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van "Sylvia" Priscilla Powell en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  "Sylvia" Priscilla Powell heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  We kwamen met een klein groepje van de Kai Munkschool.

  We kwamen met een klein groepje van de Kai Munkschool. Ik zat in klas H, gelukkig samen met mijn vriendinnetje Anke Landweer, want het was wel giga spannend naar de middelbare school en dan nog zo'n ontzettende grote ook. De eerste klas heeft veel indruk gemaakt. Vooral de hanarbeid/tekenleraar heette die niet Houweling? De tweede klas op de Hertenrade, in die barakken. Ik zat in de klas met mensen die allemaal al tig keer waren blijven zitten, zelfs met iemand van 18! Een regelrechte ramp, een klas vol "hooligans". Ik ben gelukkig van school gehaald na een maand of drie en naar Mavo Moerwijk gegaan.

  Simon Stevin Scholengemeens..., 1973

  cilly staas werd ik genoemd.

  cilly staas werd ik genoemd. ik herinner mij mijn vriendinnetjes, mary mosterd in klas 5 en anke landweer in klas 6 en nog een paar andere namen, de uitvoering in klas 6, iets met een ooievaar ofzo, en marco, die nierpatientje was.

  Kaj Munk school, 1971

  Warffemius, die heeft me nog een keer meegenomen op een vrije zaterdagochtend naar de Koninklijke akademie, hij vond dat ik moest gaan schilderen.

  Warffemius, die heeft me nog een keer meegenomen op een vrije zaterdagochtend naar de Koninklijke akademie, hij vond dat ik moest gaan schilderen. mijn ouders waren niet weg van het idee vanwege de naaktmodellen. Dus dat feest ging niet door. Het was 1975, het jaar van de vrouw, hij koos uit iedere klas in de school iemand uit om aan een kunstwerk te werken voor in de school. Het is een hele grote collage met foto's van alleen vrouwen geworden in een gele lijst, die jarenlang in het gebouw aan de Raaphorstlaan heeft gehangen. Duynstee, wat een geweldig mens was dat, haar reis naar China, en de muziek/zanglessen die ze op een gegeven moment ook gaf. Vick en Xandra die een demonstratie stijldansen moesten geven in haar klas. De telefoon, de stropdas en de geitenwollen sokken in sandalen, voor straf haar auto wassen. Op een donkere winterochtend zat ik op het trapje van de Raaphorstlaan te wachten tot de deur open ging, en daar kwam Duynstee met haar geitenwollen sokken in sandalen. Zonder het te beseffen schijn ik er naar gekeken te hebben. Voordat ze de deur open deed, draaide ze zich om en galmde "Staaaaaaaas, als blikken konden doden viel ik hier nu dood neer!" Ik vergeet dat nooit meer. Prachtig! Walter was heel leuk, erg fanatiek, en heeft destijds een leuk basketbalteam bij elkaar gescharreld. Hij zette zich er echt voor in. We hebben nog een keer gewonnen in een toernooi tussen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Craenmehr met haar felgroene eend. Die rottige Duitse rijtjes uit je hoofd leren, ik ken ze nu nog.(de Franse kan ik ook nog zo opzeggen). Groenendijk, hij had altijd horden zwijmelende meiden om zich heen. Hij was nogal arrogant. Maar de Nederlandse lessen waren van niveau! De concierge "Rust", zo'n lekkere ras Hagenees. We hebben ooit een giga bende getrapt tijdens 1 van de handarbeidklassen, een glijbaan van behangplakkerslijm tijdens het papiermache-en. Wat een zootje was dat! Roken in het fietsenhok, wiet in Overvoorde, eierkoeken op de Raaphorstlaan, het was een hele leuke tijd. Zo'n saamhorigheid ben ik op geen enkele andere school tegengekomen en tot nu toe nog niet gezien op de scholen van mijn kinderen. Het was iets aparts.

  MAVO MOERWIJK, 1974

  ?