Ontdek PLUS

Sjoukje Bijlsma

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Sjoukje Bijlsma en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Sjoukje Bijlsma heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    onwennig in het begin, 6 jaar bij wouterlood van doesburg in de klas en daar veel van geleerd, wiskunde wel examen in gedaan maar ik snapte het helemaal niet, van hulzen was een hele fijne leraar (zelfs met een 2 voor wiskunde kun je een volmaakt mensen w

    onwennig in het begin, 6 jaar bij wouterlood van doesburg in de klas en daar veel van geleerd, wiskunde wel examen in gedaan maar ik snapte het helemaal niet, van hulzen was een hele fijne leraar (zelfs met een 2 voor wiskunde kun je een volmaakt mensen worden, schreef hij in mijn kinderpoesiealbum toen dat bij vergissing rondging in de klas: de meest geweldige uitspraken staan er in!) en de muziek die we draaiden bij bijker(engels)the who/rush/dory previn/don mclean maakte engels leuk en boeiend, sinterklaas en zwarte piet in het 6e jaar (piet jan rebel en ik) mensen uit die tijd: arjen de jong, gabe langhout,fokko en jeannette, roel en ineke, jaap, bennie, hannie enzv.

    Lienward College, 1972

    Het was een echte meidenschool en daar moest ik erg aan wennen.

    Het was een echte meidenschool en daar moest ik erg aan wennen. Ik heb het niet echt heel leuk gevonden. Vond het soms ook kinderachtig.Inhet 2e jaar overwoog ik om over te stappen naar de soc. academie maar kreeg toen voor het 3e jaar een leuke stageplaats in een browndale gezinshuis. Daar ben ik een jaar blijven werken na de stage, zodat ik het 4e jaar afmaakte met een heel nieuwe groep mensen.Ik zie nog heel regelmatig mensen van deze school, eigenlijk best wel veel als ik er zo eens over nadenk.

    HBO Jeugdwelzijnswerk, 1978

    8 jaar op de Jan van Nassau, aan het eind van (mijn) straat met brede trappen naar boven en kapstokken met plaatjes of nummers in de lange gangen.

    8 jaar op de Jan van Nassau, aan het eind van (mijn) straat met brede trappen naar boven en kapstokken met plaatjes of nummers in de lange gangen. Meester Riemersma was mijn allerliefste meester waar ik 3 jaar bij in de klas zat. Ook was er juf Riddersma en in de 6e klas niet meester, maar meneer de Boer. Rennie Woudstra en Henriette Okkema waren mijn vriendinnen, maar ook was ik wel bij Trianca Sikkens en toen ik een stuk jonger was bij Hessel Kuipers. Ook was ik thuis op straat bij Henkie Buising, die ik later ook nog wel eens sprak toen hij in de Brasserie in Leeuwrden werkte. Hij was een dag jonger dan ik en eens is het voorgekomen dat hij (7 juni)ik (6 juni) en Jacky Adema (9 juni) gelijkertijd mochten tracteren. het heeft diepe indruk gemaakt! de Borniastraat liep dood, er waren weilanden en voetbalvelden en een proeftuin achter de school waar we eigenlijk niet komen mochten. "Grote jongens" hadden er een hut met een gracht er om heen. Ook was er in het begin nog het Borniapark (mochten we ook niet komen, er zaten "kinderlokkers...") Ik ruik nog het brood uit de kar van bakker schuurmans en zie "vrouw melijn" bij het muurtje van het scholplein staan met pepermuntjes. Ik weet nog waar ze woonde, niet ver van de school. Snoep kopen in het winkeltje, de hinkelblokken op het plein, meidenpakkertje en "rood is de liefde, zwart is de rouw, ...zal worden....z'n vrouw, altijd en altijd denkt zij aan hem, dan weer aan z'n ogen en dan weer aan z'n stem" ik hoor het de kinderen van vandaag de dag nooit meer zingen. op de kleuterschool gymden we in de zaal van de Abbingaschool aan de huizumerlaan, juf Kuipers tekende krokussen met wasco op het raampje van de deur naar de gang en ze bleven jaren zitten. Ik heb nog verschillende klassefoto's maar weet niet hoe ik ze op deze pagina krijg. Ik weet ook nog veel namen. Ik heb nog veel leuke herinneringen uit deze tijd

    Jan van Nassau School, 1964