Ontdek PLUS

Sjaak van Loo

Kent 40 personen

In een relatie , 3 kinderen
Woont in Kruiningen

  Bekijk het volledige profiel van Sjaak van Loo en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Sjaak van Loo heeft 27 klassenfoto's en kent 40 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zomer 1971 in de Klokkenberg gezeten in Astma Centrum Schoondock.

  Zomer 1971 in de Klokkenberg gezeten in Astma Centrum Schoondock. Ingedeeld in de groep "Raven" groepsleidsters Anne van Haelst uit Hulst, Riet Wiegeraad uit Bergen op Zoom. De schoollokalen waren in het hoofdgebouw achter de slaapzalen op 2 of 3 hoog. John van Oers uit Roosendaal, Frans de Rondt, Johan Kannekens (van school getrapt!!) Johan Steijn uit Vogelwaarde, Rudi Martens uit Sluiskil. Er waren een paar plaatjes op school aanwezig: (o.a. Oh Caroll - Neil Sedaka) Leren deed je er niet veel, het was een "allegaartje" in de klas. Boetseren en ander knutselwerk, het was er wel gezellig. De "Olympische spelen" georganiseerd t.p. zomer 1971. Het voltallige 1e PSV elftal kwam een keer een oefenwedstrijd spelen, handtekeningen verzameld Kalle Oranen, gebr. van de Kerckhof, Kees Rijvers (trainer) Aan het kamp wat (door verm. het Astmafonds) werd georganiseerd in de bossen in de buurt van de Klokkenberg heb ik jaren een penvriendinnetje aan overgehouden: Tanja van Kouteren uit Haarlem Zie ook de site www.astmacentrum-schoondonck.nl/ van Peter Petie,...

  Klokkenbergschool, 1971

  Het schooltje bestond uit een of meer houten barakken (noodgebouwen) achter de Ambachtschool.

  Het schooltje bestond uit een of meer houten barakken (noodgebouwen) achter de Ambachtschool. Juffrouw van 't Hoff uit Oosterland herinner ik me nog. Ze klapte luid in de handen in de deuropening als we na het buiten spelen weer naar binnen moesten. Ik herinner me ook nog een uitvoering in de concertzaal waarbij we elk een houten juk met twee emmertjes over onze schouders kregen, we moesten een liedje zingen: Mijn zusje kreeg van Sinterklaas twee emmertjes van blik, en ook een houten juk erbij, wat was ze in haar schik,...Ik herinner me nog een liedje: Dokter Pillemans ik heb zo'n hoofdpijn, daarom vraag ik u om raad.....ahum, ahum Door de gaasomheining achter de klasgebouwen kon je in de tuin van de fam. van Ommeren (?) komen. Er stonden struiken met witte besjes waar je zo lekker mee kon gooien. De koelgebouwen van (?) ijsboer Hogerheide in de (onverharde, vaak slikkerige) Baden Powellweg waar je langs moest naar de school toe (met altijd het geluid van draaiende ventilatoren). De (in mijn ogen toen) gigantische en oude bomen in diezelfde "duistere" weg naar diezelfde school die toen in hoog struikgews stond. Thans is er een parkeerterrein en krijg je ook een idee waar het precies was. Toen was het bijna niet te plaatsen door al die struiken.

  Protestants Christelijke Kl..., 1962

  Ik heb hier Electrotechniek (sterkstroom) gevolgd.

  Ik heb hier Electrotechniek (sterkstroom) gevolgd. Wat ik nooit zal vergeten: de opening van het nieuwe gebouw; We hebben de sleutel opgehaald in Den Haag op het Ministerie van Onderwijs en deze met diverse estafette-achtige toestanden met muziek etc. naar Vlissingen gebracht (o.a. werd het kanaal overgezwommen door Frans de Smit (?)(orkestje: Ad van Nieuwenhuijzen dirigent, van Kranenburg Bas, Andre Rodermond en ik trompet, Hans(?)Bal slagwerk e.v.a..., koude spaghetti (van v/d Berg Bouwkunde leraar en Stoelhorst,..Stoelberge!) en "sapjes" onderweg (soms op het dak van de bus gezeten), heel veel gelachen!!. Opening van het schoolgebouw: grote machine (met gekleurde balletjes) in de aula waaraan alle diverse opleidingen hadden gewerkt, het stomme ding stopte er halverwege mee,...! Leraren: Minet EC, Reyerse E, Schrauwen TECHN, de Vries Energietechniek, mw Hofmans NED, Dorrepaal SCHEI, Stoelhorst GYM, Stufkens NED, de Koster ENG, Dierkx PRAKTIKUM, v Antwerpen WISK, de Boer NAT, v Willegen EC, dir vd Linde en Verhoeven, van Nispen DU (later dir) We mochten van Verhoeven geen radio of muziek in de praktijkruimtes, hij zei dan altijd: de volgende stap is een biertap. Wij dan (zachtjes),...NOU EN! ======================== Zwarte bladzijde: het treinongeluk bij Eindewege op 27 oktober 1976 om 07.14. aantal medescholieren / reisgenoten verongelukt. De tijd heeft voor mij daarna heel lang stilgestaan.

  MTS, 1976