Ontdek PLUS

sjaak Lange

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van sjaak Lange en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    sjaak Lange heeft 20 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik herinner me Zuster Jovanelda en Juffrouw Terlingen.

    Ik herinner me Zuster Jovanelda en Juffrouw Terlingen. Het waren de oorlogsjaren en als mijn Moeder me naar school bracht gebeurde het vaak dat de sirene op het Pastoor Schiltehuis ging loeien dat er weer vijandige vliegtuigen aankwamen.

    Katholieke Bewaarschool Zuilen, 1943

    1952 Dudok van Heelschool.

    1952 Dudok van Heelschool. Staat ook onder: Werkspoor Bedrijfsschool (bemetel opl.).In die tijd was er nog geen onderdoorgang van de Josephlaan naar de Cartesiusweg. De jongens uit Zuilen mochten altijd via de Portier het interessante Werkspoorterrein overlopen om naar de school te gaan. De portier was de streng uitziende Hr. Verboom. Die woonde met zijn gezin langs het kanaal vlak bij het pontje en de ophaalbrug. Later zijn ze gaan verhuizen naar de Amsterdamsestraatweg tegenover het Julianapark. Op de school was de Hoofdmeester Smit. Die gaf soms ook les wanneer een andere leraar ziek was. De leraren voor de theorievakken waren de meesters: Smit, Palmer, Strijkstra, Nauta en Klucht. Regelmatig werd er voorgelezen uit het boek: De Scheepsjongens van Bontekoe. Voor de ijzerbewerking was er Meester Berendsen, voor de houtbewerking Meester Driehuis, en voor het boetseren Meester van Rijn. Die bleek op de Dieselweg te wonen. Van Meester Berendsen leerden we dat je een bankschroef 's-avonds altijd in open stand moest laten staan, want als het 's-nachts koud werd en 's-morgens weer warm kon die uit elkaar knallen. Dat schijnt daar wel eens gebeurd te zijn. Als scholieren hadden we allemaal een nummer. Dat kwam in al je boeken en werkstukken te staan. Mijn nr. was 46. Medescholieren welke ik mij nog herinner zijn: Jan Vonk, Hennie van Santwijk 53, Hans Robijn, van Achthoven 33, Dirk Arp 34, George Lap 47, Frits Smits 63, Joop Zouteriks 64, Joop Vlok, Karel Lotte, Barend de Graaf, Ferry Baauw, Bertus Nellesteijn, Wim de Krijger 45, Berend Wagenaar. Meer weet ik er niet. Een keer per week kregen we sportles van Meester Siem de Boer. Die was ook de leider van Sport Vereent.

    Dudok van Heelschool, 1952

    1952.

    1952. De Dudok van Heelschool. Toen was er nog geen onderdoorgang van de Josephlaan naar de Cartesiusweg. De jongens uit Zuilen mochten altijd langs de portier. Meestal was dat de streng uitziende Hr. Verboom. Zo gingen de jongens over het Werkspoorterrein, wat heel interessant was, naar school. De Hoofdmeester was Meester Smit. De leraren voor de theorievakken waren: Meester Palmer, Strijkstra, Nauta. Die lazen vaak voor uit het boek: "De Scheepsjongens van Bontekoe". Een enkele keer kregen we Meester Klucht. Voor ijzerbewerking was er Meester Berendsen, voor de houtbewerking Meester Driehuis, en voor boetseren Meester van Rijn. Het ijzeren krasblok, de verschillende stukken houtverbinding en geboetseerde en gebakken pullen heb ik nog steeds. Van Meester Berendsen hebben we geleerd dat je, als je naar huis ging in de winter, altijd je bankschroef open moest zetten anders sprong die de dag erna als het warm werd uit elkaar. Alle scholieren hadden een nummer, dat kwam in al je boeken en werkstukken te staan. Medescholieren welke ik me nog herinner zijn: Jan Vonk, Hennie van Santwijk, Hans Robijn, van Achthoven nr. 33, Dirk Arp nr. 34, George Lap nr. 47, Frits Smits nr. 63, Joop Zouteriks nr. 64, Karel Lotte, Barend de Graaf, Ferry Baauw, Bertus Nellestijn, Wim de Krijger nr. 45, Berend Wagenaar. Meer weet ik er niet, toch aardig wat. Een keer per week kregen we sportles. Dat kregen we van Siem de Boer, dat was ook de leider van Sport Vereent.

    Werkspoor Bedrijfsschool (B..., 1952