Ontdek PLUS

Silvia Bouwman

Kent 11 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Silvia Bouwman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Silvia Bouwman heeft 15 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Tekenles op zolder, ijskoude gymnastiek, de bruine bonen van Mej.

    Tekenles op zolder, ijskoude gymnastiek, de bruine bonen van Mej. Dirkzwager. Verder niet veel omdat ik maar 1 jaar op Ruimzicht heb gezeten. Tegenwoordig kom ik er geregeld omdat het gebouw, met behoud van het originele interieur, in een uitstekend restaurant is omgetoverd. Leuk om in een voormalig klaslokaal te dineren.

    gemeentelijk lyceum, 1958

    Omdat ik al bijna 60 jaar geleden op deze kleuterschool zat, weet ik er niet zo heel veel meer van.

    Omdat ik al bijna 60 jaar geleden op deze kleuterschool zat, weet ik er niet zo heel veel meer van. Wel herinner ik me de eindeloze hoeveelheid muizentrapjes en matjes, die ik heb gevlochten. Volgens mij heette onze juf "Zuster Banana" of liet ze zich zo noemen. Een jonge vlotte meid, die met wapperend habijt, fanatiek met ons sneeuwballen gooide.

    St Jozef Kleuterschool Over..., 1950

    Goh, wat komen de herinneringen van Brigitte Smit me bekend voor.

    Goh, wat komen de herinneringen van Brigitte Smit me bekend voor. Zij zat ca 20 jaar na mij op deze school maar alles bleek nog hetzelfde. Het verbaasde me dat Juffr.v.d.Hoek ook toen nog les gaf. In mijn herinnering (jaren '50) was ze stokoud. Naast de vieze lapjes om je kroontjespen aan af te vegen waren er nog meer onfrisse zaken. Handwerken was een crime: merklap maken en peuterige poppenkleertjes breien van stug breikatoen. Zweethandjes mocht je afspoelen in de emmer met de spons waarmee ook het bord werd schoongemaakt. Ik ga er maar van uit dat ik daarmee voor het leven antistoffen heb opgedaan. De klappen met de aanwijsstok gingen wel eens mis en dan kreeg je een mep op je vingers. Gaf niet, had je maar op moeten letten. Juffr.v.d.Hoek was erg streng maar had kennelijk ook een zachte kant. In de tweede of derde klas kreeg ik, bij het struinen langs de IJssel, vlak voor een schoolreisje een doorn in mijn voet, die door de dokter verwijderd moest worden. Juffr.v.d.Hoek heeft me toen op haar rug meegedragen. Mr.Rond was een bullebak zonder oog voor zijn leerlingen. Iedereen heeft het over twee lokalen maar er was nog een derde. Daar mocht je niet komen maar op gezette tijden resideerden daar de schoolarts en de schooltandarts. De dikke gordijnen waren altijd dicht. Als je werd opgeroepen, was je moeder er ook. Voor de schoolarts moest je je uitkleden op je onderbroek na en vervolgens keek hij op plekken waar nooit iemand kwam. Over de schooltandarts zal ik maar helemaal zwijgen. Jeugdtrauma's! Goede herinneringen: in 1956 werden we allemaal naar buiten gejaagd omdat de laatste stoomtrein langs kwam (nog met een echte spoorwegwachter in het kleine huisje langs het spoor). De vervanging van de (in mijn ogen) gigantische kolenkachels door (gas?)gevel kachels. Juffr.v.d.Hoek hoefde niet meer met kolen te sjouwen en het ding aan de praat te houden. Buiten waren er ineens twee roosters waar warme lucht uit kwam. Heerlijk tijdens het speelkwartier in de winter!

    Prinses Ireneschool, 1952