Zuiderschool

Geulstraat 9 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

357 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Zuiderschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Zuiderschool foto

Op Zuiderschool vind je 72 klassenfoto’s en 357 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Hoofd van de school was Hr Hamel.

Hoofd van de school was Hr Hamel. Voor hem was de Hr. van Zijl schoolhoofd. Andere leerkrachten: Mw van Dalen, Mw Uylenhoed, Mw Van Sloten, Dhr Baar en Dhr Frank, Mw. Kres. Ook was er hele driftige tante genaamd Wiebenga. ZUIDERSCHOOLGEBOUW WORDT HISTORIE : Basisschool De Rivieren (vm Zuiderschool) maakt in het schooljaar 2003-2004 nog maar gedeeltelijk gebruik van het gebouw in de Geulstraat. In de loop van het schooljaar verlaten zij het gebouw. Daarmee komt een eind aan bijna 80 jaar (basis)school historie in de Geulstraat.

Zuiderschool, 1956

Dhr.

Dhr. Van Zijl: Hoofd. Juffr. Van Dijk: 1e klas. Juffr. Wierda: 2e klas. Juffr. Van Slooten: 3e klas, In de zoete suikerbol. Dhr. Frank: 4e klas. Dhr. De Haan?: 5e klas. Dhr. Hamel: 6e/7e klas. Bitch Wiebenga: Gymnastiek + Handenarbeid.

Zuiderschool, 1950

Ik zat tot de de 2e helft van de 5e op de Zuiderschool, maar meneer Baar was erop uit om me ook een 7e klas te laten doen en dat leek mijn ouders niet zo'n goed idee, dus werd ik naar de Vondelschool gestuurd (wat ook leuk was) Kleuterklassen was juffrou

Ik zat tot de de 2e helft van de 5e op de Zuiderschool, maar meneer Baar was erop uit om me ook een 7e klas te laten doen en dat leek mijn ouders niet zo'n goed idee, dus werd ik naar de Vondelschool gestuurd (wat ook leuk was) Kleuterklassen was juffrouw Van Dalen, daarna 1e en 2e Juffrouw kress, 3e Uylenhoudt, 4e Van Sloten, 5e Baar. Ondertussen Franse les van Hamel, die Van Zijl was opgevolgd als schoolhoofd. Ik vond mevouw Wiebenga wel goed, maar ze was wel streng en misschien wat bitchy, ik haatte handwerken, dus was niet in haar favoriete straatje. Ze viel eens bijna een half jaar in toen juffrouw Kress ziek was (2e klas)Ze droeg geitenwollen sokken en poephappers... Hoe is het met Sjoerd Vermeulen, Piet Diks, Yvonne van Leeuwen en Inge Sommer? Met Stef en Jos en Ineke? Er zijn wel veel namen weggevallen....

Zuiderschool, 1956

?