Zadkine College Afd. Optometrie

Hofplein Rotterdam in Rotterdam, ( Toon op kaart )

4 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Zadkine College Afd. Optometrie, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Zadkine College Afd. Optometrie foto

Op Zadkine College Afd. Optometrie vind je 0 klassenfoto’s en 4 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Aangezien ik in de schoolvakantie jarig ben, had ik nog niet de op 18 jaar gestelde toegangsleeftijd voor de, toen hetend Chr.

Aangezien ik in de schoolvakantie jarig ben, had ik nog niet de op 18 jaar gestelde toegangsleeftijd voor de, toen hetend Chr. Huygensschool, MTS voor fijnmechanische vakken, in Rotterdam. Op deze school werden de vakken Optometrie, horlogemaker, electronica en fijnmetaalbewerken geleerd. Ik ging voor optometrie (opticien en refractie) en deed toelatingsexamen met oa. Rob Boon (van de keten Boon Opticiens inmiddels, inderdaad). In mijn 1e jaar daar "woonde" ik op de Jan Baks, een internaatschip voor de scheepvaart in de Maashaven onder de Euromast. Klasgenoten waren oa. Riet (of Riek) uit Groningen, zwemster, Carla en Nelie van Dijk (oog voor de vrouwen, nietwaar) Herke Briedee en Pieter Wierkcx en vele anderen. Maar ik bleef zitten, en kwam toen in de nieuwe 1A Mamoetklas, de schrik der scholen, waar, denk ik nu, scripts voor vele films op gebaseerd zouden kunnen zijn. Een "jongensklas" als een hechte gemeenschap met vrienden voor het leven, die mij mede heeft gemaakt tot wie ik nu ben. Wilbert Blankestein, Chris Minderman, Ed Smit, Hans Kloes(van Kloes Optiek Beverwijk), Rob Boon(waarmee ik in het toelatingsexamen zat), Arie de Kievit en nog een twintig andere "Aries" want zo hadden wij ons gezamelijk benoemd. Mijn geuzennaam werd Willem de Bruijne. Ik woonde op de 's Gravendijkwal met Maastrichter en horlogemaker i.o. Jean Martens en een optieker uit Sittard. Ik leerde Limburgs te verstaan. J. en ik verhuisden halverwege dat jaar naar de Heer Kerstantstraat 52, Rtrdm Noord, souterain, bij Fam. de Groot. En een gouden tijd brak aan. Een fantastische hospita, een klas met de beste gabbers denkbaar (nog steeds) en een ideale eindsprint naar het diploma. Het leven was goed! (ook nog steeds, maar anders!)

Zadkine College Afd. Optome..., 1971

?