wilhelminaschool

doelenstraat 23 in Alkmaar, ( Toon op kaart )

157 scholieren

Bekijk het volledige profiel van wilhelminaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Klassenfoto’s 20
  • Schoolgenoten 157

Op wilhelminaschool vind je 20 klassenfoto’s en 157 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

  • Schoolherinneringen 119

hans.noom....

hans.noom.

2003, Deleted

Meester Knaap en Juffrouw van ...

Meester Knaap en Juffrouw van Doorn, Meester Bedijn en Meester Withaar. Mijn vader dhr Wouda was toen congierge van de Wilhelminaschool.

2003, Rita

In 1941 kwam ik in de klas van...

In 1941 kwam ik in de klas van juffrouw Faber (die, naar later bleek, uit een pro-Duits gezin stamde) maar die mij is bijgebleven als een juffrouw met een glasbril die vooral uit Rozemarijntje van W.G. van de Hulst voorlas. Ze begeleidde onder andere een dochter van het Hoofd der School, Chr. Knaap, die kwam "kweken" en toen een keer in plaats van enz. "etc." op het bord schreef. Dit heeft op mij grote indruk gemaakt. In de derde klas kreeg ik mijnheer Bedijn als onderwijzer, die tijdelijk in een locatie schuin tegenover de school lesgaf. Bij de deur had hij een schoolbord neergezet met daarop het lied "Wakkere jongens, Hollands trots". In die tijd viel juffrouw Baalbergen wel eens voor hem in en van haar leerde ik het vers: "Ja, als het niet kan, dan kan het niet. Zo hoor ik alle dagen van luiaards en van tragen. Maar ik, ik haat dat laffe lied en zo mij God de kracht wil gunnen, het moet kunnen". Na Bedijn kwam ik in de vierde en vijfde klas van de heer Jansen. Na een verblijf, in het voorjaar van 1945, op Texel (onder andere dankzij mijn vriendschap met Hans Fenijn), waar mijn in de hongerwinter opgelopen ondervoeding werd weggewerkt, bereikte ik de zesde klas van de heer Withaar die mij (in 1946-1947 als enige kandidaat van de Wilhelminaschool) hielp bij de voorbereiding op het toelatingsexamen van de Rijks HBS op de Paardemarkt.

2003, Hein
?