wijnbeek mavo

assendorperdijk in Zwolle, ( Toon op kaart )

16 scholieren

Bekijk de volledige pagina van wijnbeek mavo, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

wijnbeek mavo foto

Op wijnbeek mavo vind je 2 klassenfoto’s en 16 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat op de oude D.

Ik zat op de oude D.Wijnbeek MULO, toen nog in de Goudsteeg in hartje Zwolle. Ik herrinner mij nog goed een aantal klasgenoten zoals Hilde Salomons, Carly Otten, Marietje Arendsen, Hanneke Meijer, Nelly Fröhlich, Harry en Bieneke Klooster, Henk van Gelder, Wim Kamphuis en als ik lang nadenk nog wel een paar meer. Daar ik Zwolle en Nederland in 1968 heb verlaten, heb ik allen uit het oog verloren. Hoe is het met een reunie. Onze jaargang heeft ooit de eerste en laatste schoolavond in de geschiedenis van de Wijnbeek ULO georganiseerd!

wijnbeek mavo, 1962

Als je zoekt onder 'Dr.

Als je zoekt onder 'Dr. Wijnbeekschool voor ulo/mavo', kom je op een pagina met andere namen, echter wél uit de Goudsteeg! Verwarrend, dus.... Ik heb maar 2 jaar op deze school gezeten.Deze bevond zich toen nog in de Goudsteeg, waar dus nu het stadskantoor is. Een sterke herinnering heb ik aan een 1-april, waarop de fietsen van de leraren op het afdakje boven de ingang waren gezet, met daaronder een woedende Maat, die gilde dat hij de fietsen terug wilde en waar ze dan wel gebleven waren...Erg grappig Verder vond hij het ook niet leuk dat een grote wereldkaart ineens in de wind aan de vlaggemast hing te wapperen...geen gevoel voor humor, die man... Veel namen van klasgenoten weet ik niet meer, maar een aantal is er nog wel blijven hangen, zoals Aranka Wijnbeek (een kleindochter van de naamgever van deze school), Harry Wendt, Frank van Zwieten, Leonie Reyers, Gerrit Trip.

wijnbeek mavo, 1964

De school stond nog in de Goudsteeg en bestond uit een nieuw - en een middeleeuws gedeelte.

De school stond nog in de Goudsteeg en bestond uit een nieuw - en een middeleeuws gedeelte. De fietsenstalling was in de kolenkelder. De leraren die ik mij nog herinner: Melis Lok, Mannes van Gelder en Langelaar de gymleraar die zijn zeilboot op de zolder bouwde. Klasgenoten: Roelof Sempel (Sam), Piet van der Mey, Benny Geertjes, Wate Dikken,Remmo Jagersma, Wiebe Homan, Henk Slot. Het politiebureau was er vlak naast. Een strenge school, maar enorm veel plezier gehad. In die tijd woonde ik nog steeds in e Goudsbloemstraat, midden achter de kerk.

wijnbeek mavo, 1952

?