VSO Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen School De Dr

Groteweg 5 in Wapenveld, ( Toon op kaart )

12 scholieren

Bekijk de volledige pagina van VSO Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen School De Dr, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Registreer gratis
VSO Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen School De Dr foto

Op VSO Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen School De Dr vind je 1 klassenfoto’s en 12 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

was altijd met radio's aan het knutselen,en boom klimmen,heb veel Ome Joop mogen helpen met de beesten te verzorgen.

was altijd met radio's aan het knutselen,en boom klimmen,heb veel Ome Joop mogen helpen met de beesten te verzorgen.

VSO Zeer Moeilijk Opvoedbar..., 1958

Toen ik op De Dreef kwam was het een Medisch Therapeutisch Instituut.

Toen ik op De Dreef kwam was het een Medisch Therapeutisch Instituut. Met 20 a 25 jongens die in 2 groepen verdeeld waren. In mijn groep Andre van Heck, Wim van Donselaar. Han Radius met zijn viool, Leo van Dam, Jacob Duin, Sake Bosma, Frank ....? uit Den Haag en Bert de Zwart zijn vader reed in een Porsche. Het schoolgebouw stond midden in het bos en we kregen les van mevr. van Eupen met z'n allen 4 klassen door elkaar. Haar man werkte ook in het instituut soms als leerkracht maar ook als begeleider en hij was ziekenbroeder. In het lokaal van de heer Olaf kon je heerlijk doen wat je zelf wou geen vaste opdrachten ik heb er nog een boot gemaakt en een kastje. Ook de heer Pannekoek die altijd voor de voetbalwedstrijden zorgde in de omgeving. We hadden veel sport, honk en softball, atletiek maar ook binnen in een houten hal deden we aan badminton, volleybal maar liever gingen we zitvoetballen of trefbal. De naam van de sportleraar was van Dijk. Bert de Zwart melde al dat er 3 gebouwen waren Heilof voor de jongste tot 14 jaar, Dennenoord voor de middelste tot 18 jaar en Buitenzorg tot een jaar of 20 en ouder. Mevrouw Hennekamp was hoofd van Heilof. Leidster Lies van Houten had een broer en die was ook leider hij kon prachtig voorlezen. Verder waren er nog een aantal leiders maar jammer hun namen schieten mij niet te binnen. (komt nog wel) ? Mijnheer Schutte en mijnheer Martin en jufrouw Trees. Het waren leuke en aardige personen. S'nachts was er altijd iemand aanwezig en soms werden die nachtwakers helemaal gek van ons. In deze mooie omgeving konden we ondergrondse hutten bouwen of een in de bomen. Munitie kon je bijna overal vinden vooral op het pad bij Denneoord. Vakantie's naar Ameland en Duinrell waren wel gaaf. Ook de strenge winter van 62/63 was geweldig, meters hoge sneeuw en koud brrr. Wat ik nooit meer vergeet is het zondagavondritueel voor het slapen lengte opmeten en het gewicht. ook de bekende levertraanpillen waar nog al een mee gesmokkeld werd. Al met al een leuke tijd, die voor mij niet zo lang duurde want sommige jongens bleven er wel 10 jaar. Dus zo moeilijk opvoedbaar ben ik niet geweest.

VSO Zeer Moeilijk Opvoedbar..., 1962

Heb er auto leren rijden in eerst een kever en daarna het vrak van de week :) Groepsleiders ex marinier en konden aan sommigen rake klappen geven.

Heb er auto leren rijden in eerst een kever en daarna het vrak van de week :) Groepsleiders ex marinier en konden aan sommigen rake klappen geven.. Heb daar de muziek leren kennen en speelde gitaar! Mijn eerste (jeugd) liefde uit Wapenveld ontmoet in het zwembad, en lekker tong zoenen op het bankje naast het water in Zwolle! Had een aantal vrienden, een kon heel goed een drummer nadoen, de andere was aan de perfitine en hield van Zappa en Pink Floyd maar ben al die namen kwijt! Ben toen weg gevlucht en naar Amsterdam gegaan daarna ben ik toen naar Joegoslavie verhuisd en woon nu nog in Skopje! (Macedonie)

VSO Zeer Moeilijk Opvoedbar..., 1972

?