Vismarktschool/School met de bijbel

Vischmarkt in Harderwijk, ( Toon op kaart )

138 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Vismarktschool/School met de bijbel, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Vismarktschool/School met de bijbel foto

Op Vismarktschool/School met de bijbel vind je 11 klassenfoto’s en 138 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

elke vrijdagmiddag kregen we film op school en dan kreeg je altijd een kwartje van thuis mee o****oep te kopen bij de snoepwinkel van vrouwtje Reiersen,en niet te vergeten bij Toonje de bochel.

elke vrijdagmiddag kregen we film op school en dan kreeg je altijd een kwartje van thuis mee o****oep te kopen bij de snoepwinkel van vrouwtje Reiersen,en niet te vergeten bij Toonje de bochel. wat ook een mooie herrinnering is ,dat als het stormde ,met je jas andersom in de vischpoort staan,dan was je net een surfer,alleen wel op het land.Ook meester Hartemink was een graag geziene meester,modern,aardig en kon heel erg mooi vertellen en ook mooi tekenen.Voor de hoofdmeester ,meester van Bennekom daar had je respect voor,die kon dwars door je heen kijken, Meester Dijkstra ,Meester Mol die altijd met krijtjes gooide als je niet zat op te letten of was dat kevelam die dat deed? En dan het naar school lopen ,langs de gebroeders Poel in dat kleine straatje op het bergje , vond je hartstikke eng,maar wel joelend er langs heen als een gek zo hard renden wij er langs ,want je was erg bang .Marten er zit een muis onder je pet , wie kent dat nog?

Vismarktschool/School met d..., 1962

Veel herinneringen: in de eerste klas verliefd op de juf (Bonsink) worden, knikkeren op de "kinderkopjes" van de Vismarkt, in de Vispoort staan tijdens een storm omdat je kleding dan zo lekker klapperde, de mooie verhalen over de natuur en de blokfluitles

Veel herinneringen: in de eerste klas verliefd op de juf (Bonsink) worden, knikkeren op de "kinderkopjes" van de Vismarkt, in de Vispoort staan tijdens een storm omdat je kleding dan zo lekker klapperde, de mooie verhalen over de natuur en de blokfluitlessen van meester Hartemink (3 klassen lang), het tientje dat ik verloor tijdens een boodschap voor hem, de harde ijsbal die ik naar hem gooide en die hij per ongeluk vlak voor zijn hoofd opving toen hij iemand groette, de interessante lessen over de natuur, film kijken en mooie verhalen luisteren bij meester Bennekom, roombolletjes eten uit de winkel van Bos, in de kruidenierswinkel van Reijerse neuzen en je laatste centen verpatsen aan snoep, de rietvlechters uit de Grote Marktstraat, hondengevechten waar meestal de zwarte hond van slager Uittebosch bij betrokken was, Dirk en Jan Poel uit de Molenstraat, onder de oude bibliotheek donkere gangen inlopen en griezelen, het oude stadstimmerhuis, voddenboer Foppen, de sloop van de school gemist, etc.

Vismarktschool/School met d..., 1962

Ik heb heel kort op deze school gezeten.

Ik heb heel kort op deze school gezeten. Wij kwamen uit Rotterdam, mijn vader kon een betere baan in Lelystad krijgen en zijn snel verhuist. Naam die ik nog weet is Gerrit Foppen.

Vismarktschool/School met d..., 1971

?