ULO

Eerst Burg. Kooimanweg, daarna Joh. Naberstraat in Purmerend, ( Toon op kaart )

80 scholieren

Bekijk de volledige pagina van ULO, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

ULO foto

Op ULO vind je 18 klassenfoto’s en 80 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Lesuren taal en gebaar waren favoriet.

Lesuren taal en gebaar waren favoriet

ULO, 1956

Vaste vriend: Co Morriën.

Vaste vriend: Co Morriën. Moest hier erg wennen op school; ik begon met een een paar enen voor Frans. Terwijl ik in Zeist best een aardige Franse leraar had, vond ikzelf. We liepen altijd rondjes op het schoolplein in de pauze. Ik zat bij Piet Knip, dat was een toffe gozer! Ik herinner me dat zijn broer verongelukte bij de Rozenstraat. Dat maakte veel indruk.

ULO, 1965

Ik kwam op deze school nadat mijn ouders verhuisd waren van Amsterdam naar Purmerend.

Ik kwam op deze school nadat mijn ouders verhuisd waren van Amsterdam naar Purmerend. In het begin was het wel erg wennen. Jammer genoeg herinner ik me van deze school-periode niet erg veel. Wel enkele namen van medeleerlingen, zoals Miek Siemons, Dik Post, Huib Langerak, ... de Boer, Ton Boersma, Carla Boon, Marijke Kemper. Een uitstapje naar het Evoluon, dat voor Huib en mij (en flink wat meegesmokkelde Martini) nogal uit de hand liep. Dit kostte ons trouwens bijna een schorsing en bekoelde onze relatie met dhr. Sandtke enorm. Van de andere leraren herinner ik mij op dit moment nog weinig, behalve dan hun inspanningen om tijdens de pauzes het roken op het plein te voorkomen en de leraar Aardrijkskunde, die wij met z'n allen het leven behoorlijk zuur gemaakt hebben. Zijn pech was dat, naast het feit dat hij absoluut geen orde kon houden, zijn klaslokaal in de hoek een blik in de gymnastiekzaal bood, waar iedereen dankbaar gebruik van maakte en totaal geen aandacht aan hem schonk. Nadat we er nogal een zooitje van hadden gemaakt heb ik samen met Dik Post enkele weken als bezetenen geleerd, wat uiteindelijk resulteerde in zeer redelijke examen resultaten. Mijn aftandse brommer was zo langzaam dat ik bij het borrelen bij de geslaagde examenkandidaten, met Marjan Vas (helaas overleden) achterop, telkens een adres moest overslaan, om op tijd bij de volgende te zijn. Later heb ik nog samen met Miek Siemons, Dik Post en Peter Oosterhuis een bandje gevormd. Is nooit erg van de grond gekomen.

ULO, 1970

?