THeKo (Twentse Handels- en Kantooropleiding)

Kerkstraat 15 in Hengelo, ( Toon op kaart )

4 scholieren

Bekijk de volledige pagina van THeKo (Twentse Handels- en Kantooropleiding), blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

THeKo (Twentse Handels- en Kantooropleiding) foto

Op THeKo (Twentse Handels- en Kantooropleiding) vind je 3 klassenfoto’s en 4 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik heb de opleiding bureau-secretaresse gedaan.

Ik heb de opleiding bureau-secretaresse gedaan. We kregen typles van dhr. Hoogmoedt op de maat van marsmuziek. Op een dag gingen we samen met de directie-secretaresse op excursie naar de Effiencybeurs in Amsterdam. Onze klas stond na een uurtje weer buiten met de nodige folders om een verslag te maken van deze dag. De rest van die dag hebben we heerlijk gewinkeld en gegeten.

THeKo (Twentse Handels- en ..., 1974

Vroeger in mijn tijd (haha) was het de Pontschool.

Vroeger in mijn tijd (haha) was het de Pontschool. Ik heb de directiesecr. opleiding gedaan en ik weet nog dat we mochten typen op muziek. Hr. Hoogmoed gaf typen en zijn moeder, steno. Het was maar één jaar, maar de sfeer was enig. We mochten roken en als we steno kregen zei Mevr. Hoogmoed: de sigaretten doven!! Zo lief. Leuke klasgenoten. Annie Jansen (van de bakker) en Margot Pluimers (kon mooi tekenen) uit Markelo. Riet uit Rijssen, Mia Goosen uit Almelo. Ik heb foto's ook van Sinterklaas in de klas.

THeKo (Twentse Handels- en ..., 1967

Destijds heette deze opleiding nog het Pont-instituut, met als direkteur de heer Hoogmoedt.

Destijds heette deze opleiding nog het Pont-instituut, met als direkteur de heer Hoogmoedt. Er zal best wel marsmuziek geweest zijn tijdens de typeles, maar mijn herinneringen liggen meer in het uit-schoolse vlak: we bezochten nogal eens een cafetaria de buurt, waar de tafels gesierd werden door "kunstzinnige" namaaktomaten. Heel flauw draaiden we de groene dop van die tomaten los en als het lesrooster het toeliet, bleven we op een afstandje staan te kijken of de volgende bezoekers van het desbetreffende tafeltje de door ons beoogde hoeveelheid prut op het te nuttigen produkt "ontvingen" ! Er was volgens mij wel een meisje uit Goor bij wie ik eens een weekendje logeerde; was haar vader geen kapitein of zo? In elk geval ben ik daar tijdens een weekend 's winters zó ongelukkig op het ijs komen te vallen, dat een paar dagen later mijn blindedarm verwijderd moest worden. Bij haar thuis heb ik voor de eerste en laatste keer kikkerbilletjes gegeten.

THeKo (Twentse Handels- en ..., 1971

?