St Willibrordschool

bloemgracht 3 in Zaandam, ( Toon op kaart )

62 scholieren

Bekijk de volledige pagina van St Willibrordschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

St Willibrordschool foto

Op St Willibrordschool vind je 7 klassenfoto’s en 62 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De Willibrordschool heette toen de prinses Marijke en aan de overkant stond de Jozefschool.

De Willibrordschool heette toen de prinses Marijke en aan de overkant stond de Jozefschool. Toen ik in de 1e klas zat bij juffrouw Intema kreeg de school zijn huidige naam. Willibrord. In mijn tijd zaten er nog geen jongens in mijn klas. ZDie zaten op de Jozefschool. Pas toen ik naar de Kardinaal de Jongschool ging zaten er voor het eerst jongens in mijn klas. Heel vreemd! Op de lagere school mochten wij niet in korte broek lopen. Ik werd naar huis gestuurd om een rok aan te trekken, anders mocht ik niet mee met het schoolreisje. Ik geloof dat de helft van de leerkrachten nonnen waren. In ieder geval hadden wij van 2 zusters handwerkles. Zr. Agnita.Een zachte dikkige en een strenge kleine. Soms deden ze hun kap af om hun haar te schikken en dan keken we ademloos toe. We dronken schoolmelk uit flesjes. Ik kan nog het geluid oproepen van de rietjes op melkdoppen. We tikten er op om er een gaatje in te maken. Onze inktpotjes werden bijgevuld als ze leeg waren. Je voelde een soort van trots als jufr. Faber (wie van jullie bijt er op zijn nagels?) met zo'n grote flacin je potje ging bijvullen. Ik herinner me dat Paula van Ammers als eerste een hoepelrok droeg, maar ook dat ze uit de klas werd geroepen omdat haar moeder overleden was. Afra Botman was mijn onverslaanbare vriendin, ik was dol op haar en met Mieke Hof schreef ik briefjes in de klas. Een enkele keer als ik een voortselling speel kom ik een klasgenootje van vroeger tegen. José Roovers bijv. heeft bijna al mijn voorstellingen gezien. Ze is zaalwacht in theater de Vest. en Tineke Overtoom was later mijn grote vriendin. Ik heb gehoord dat zij niet onverdienstelijk jazzzangeres is geworden.

St Willibrordschool, 1960

De naam van de zuster van de kleuterschool waar ik op zat weet ik niet meer het was een klein vrouwtje,maar van de basis school (st.

De naam van de zuster van de kleuterschool waar ik op zat weet ik niet meer het was een klein vrouwtje,maar van de basis school (st. Willibrord school) was het zuster Alex. Deze zuster was erbij toen ik werd gedoopt in de 2e klas van de bais school om min communie te mogen doen. Zuster Alex was voor die tijd een hele moderne zuster.

St Willibrordschool, 1965

wel leuke jaren gehad.

wel leuke jaren gehad. een aantal jaren samen met mijn zus erop gezeten.

St Willibrordschool, 1957

?