St. Monicaschool

Orteliusstraat 15-17/Orteliuskade 5 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

224 scholieren

Bekijk de volledige pagina van St. Monicaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

St. Monicaschool foto

Op St. Monicaschool vind je 75 klassenfoto’s en 224 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

1e en 2e klas: juf van Bers, daarna: Cattermolen, Schouten, Laagland en zr.

1e en 2e klas: juf van Bers, daarna: Cattermolen, Schouten, Laagland en zr. Radbodia. Klasgenoten: Lia Anröchte,Greetje Hazewindus, Thekla Emcke, Vera v.d. Heijden, Marysia Maros, Tilly en Truusje Appelman, Bea Maas, Phily Doove, Olga Doeve, Doesjka de Haan, Jetteke en Marianneke van Veghel, Astrid Geestman, Gitta Waardijk, ik ken ze nog allemaal. Inmiddels met Mary Blom al wat leuke*****s uitgewisseld en wat foto''s van de laatste reunie. In die tijd woonde ik in Griekenland, daarom zou een reunie nu echt te gek zijn!!

St. Monicaschool, 1952

vriendin: Joke Waardijk buurmeisje: Marysia Maros Als je eenmaal zo flink was geweest om vroeg op te staan en naar de mis te gaan was het toch wel heerlijk om een flesje melk (in mindere tijden lauwe thee) bij je te hebben.

vriendin: Joke Waardijk buurmeisje: Marysia Maros Als je eenmaal zo flink was geweest om vroeg op te staan en naar de mis te gaan was het toch wel heerlijk om een flesje melk (in mindere tijden lauwe thee) bij je te hebben. Met een potlood de capsule doorboren en dan maar aan de fles lurken tijdens het eerste uur. Meestal was dat katechismus of bijbel. Er kwamen weinig mannen over de vloer op de st. Monicaschool. paters voor de katechismus in de hoogste klassen, meestal saai, behalve pater Toering, die kon fantastisch vertellen. In de 6e klas kregen we verkeersles van een echte agent

St. Monicaschool, 1951

In de eerste en tweede klas heb ik bij juffrouw van Bers gezeten.

In de eerste en tweede klas heb ik bij juffrouw van Bers gezeten. In de derde bij juffrouw Lem. Mijn vriendin in deze klas was Joke Tesselaer. In de vierde heb ik bij juffrouw van Bossum gezeten, in de vijfde bij juffrouw Laagland en in de zesde bij juffrouw van der Valk. Ook ben ik veel bij Marijke Schulte geweest. Zij is later balletdanseres geworden.

St. Monicaschool, 1960

?