St. Jozefschool

Tegelseweg in Venlo, ( Toon op kaart )

113 scholieren

Bekijk de volledige pagina van St. Jozefschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

St. Jozefschool foto

Op St. Jozefschool vind je 8 klassenfoto’s en 113 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Juffrouw Hendrikx van de eerste klas.

Juffrouw Hendrikx van de eerste klas. Het speelkwartier met het eindeloze knikkeren, juffrouw Munten waarvan ik nog een klassenfoto heb.De heer Lemmen die bij ons in Mariastraat woonde, een in mijn ogen toen belangrijke rol in de kerk had, zich bezig hield met de misdienaars en een bestuursrol had bij de vereniging Stella Duce. Nagenoeg dagelijks las hij tussen 12.00 en 12.15 uur voor uit spannende boeken. Een daarvan ging er over een hond. Een deel van de schoolperiode zat ik in dezelfde klas als Johny Peters een vriendje uit dezelfde straat. Tot onze verhuizing hebben we ontzettend veel met elkaar opgetrokken. Daarna werd het al gauw stil. In de naar ik meen vierde klas kregen we plotseling een tweeling er bij. Julien en Robert van de Loo, net verhuisd uit Frankrijk kwamen in de klas terecht. Een toendertijd zeer bijzondere gebeurtenis. In die tijd had ik ook mijn eerste liefde, Helen Grootenboer, wonende op de Tegelseweg in Venlo. Maar zo alsd at gaat met jeugd/puppylove, dat gaat voorbij.

St. Jozefschool, 1960

In 1970 ben ik vanuit Blerick op deze jongensschool terecht gekomen: 3-de klas, meneer Achten; 4-de klas meneer Lemmen die nog vroeg of ik misdienaar wou worden, maar dat trok me niet.

In 1970 ben ik vanuit Blerick op deze jongensschool terecht gekomen: 3-de klas, meneer Achten; 4-de klas meneer Lemmen die nog vroeg of ik misdienaar wou worden, maar dat trok me niet. Ik heb wel bij Stella Duce op de hobbyclub gezeten; boven op zolder. Meneer Lemmen had ook een schrift dat elke dag door een andere leerling beheerd werd. Gedurende de dag deelde hij dan goed- of slechtkeuringen uit die in dat schrift achter je naam kwamen te staan. Na afloop van een periode kreeg je bij goed gedrag bijvoorbeeld een agenda (van het jaar ervoor) ofzo. Inde 4-de ook nog een tijd in het gebouw van de kleuteschool aan de Oude Tegelseweg gezeten. Ik weet niet meer waarom dat was. 5-de klas meneer Theunissen, erg toffe meester ws dat, woonde in de Molenbossen; 6-de klas meneer Mulder die altijd met de brommer kwam. Het was dan een eer als je deze in het fietsenhok mocht zetten. Het was ook een eer als je de bel mog luiden als het speelkwartier was of middagpauze. Ik heb thuis nog het "definitieschriftje" liggen met alles erin wat je nodig had om de Cito goed te kunnen maken. Leerlingen van toen: Rob Oostdam, Rob Steeghs, Michael Prasing, Ruud Loobeek, Rik Gerrtsen, Frank Toma, Huubke Peters, Jan Postulart, André Toussaint, René Strik.

St. Jozefschool, 1970

bewaar goede herinneringen aan deze periode.

bewaar goede herinneringen aan deze periode. Wie kent ze nog de leraren van toen : 1e klas juf Gielen - 2e klas juf Munten- 3e klas meneer Achten- 4e klas meneer Lemmen (viel regelmatig tijdens de les in slaap) - 5e klas meneer Theunissen (wat was ie streng he!)- 6e klas meneer Mulder.

St. Jozefschool, 1970

?