St. Antoniaschool

Korte Prinsengracht 21 in Amsterdam, ( Toon op kaart )

83 scholieren

Bekijk de volledige pagina van St. Antoniaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

St. Antoniaschool foto

Op St. Antoniaschool vind je 25 klassenfoto’s en 83 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Ik zat zowel op de kleuterschool, (ingang Haarlemmerhouttuinen) -en binnendoor konden we naar de kerk, de Posthoorn- als op de lagere school (ingang Korte Prinsengracht) tot en met de vierde klas in 1969.

Ik zat zowel op de kleuterschool, (ingang Haarlemmerhouttuinen) -en binnendoor konden we naar de kerk, de Posthoorn- als op de lagere school (ingang Korte Prinsengracht) tot en met de vierde klas in 1969. De vijfde klas begonnen we op een andere lokatie aan de Keizersgracht. Ik woonde in de Haarlemmerhouttuinen. Toen ging ik in oktober 1969 verhuizen want de straat waarin ik woonde ging helemaal plat omdat er een weg moest komen. De haarlemmerstraat en -dijk werden te klein voor het verkeer. Ik herinner me nog de chocoladefabriek, Betke, waar het elke vrijdag 'reepiesdag' was. En natuurlijk de bioscoop Hollandia. Spelen op het 'Bickersplein' wat officieel het Hendrik Jonkerplein heette. Het is alweer heel lang geleden maar de klassefoto uit de eerste klas heb ik nog steeds. Als we moesten overblijven kwam een non op ons passen. We kregen bijbelles van de kapelaan. Ik weet nog maar een paar namen van de klasgenootjes: Teroeska Bollen, Greetje de Oude, (een goed vriendinnetje ) Zij woonde in de Binnen Wieringerstraat en haar ouders hadden een winkeltje,Vera de Wit, Robie Dijkstra(destijds mijn beste vriendin) ze woonde in de Vinkenstraat en haar moeder werkte in een atelier en haar oma woonde bij mij om de hoek, precies dat gedeelte is later gebruikt in de film Grijpstra en de Gier, Lilian de Wandeler(?)Joke en Ida Nagel (tweeling), Ingrid Echthuysen (een toffe vriendin en ze woonde ook bij mij in de straat, ze had heel mooi, lang, kastanjebruin haar), Johan Groen (woonde ook bij mij in de straat) en ten slotte Bartje Voors. 's Morgens eierkoeken halen bij de bakker naast de kerk. Wat waren ze lekker! Verder kan ik me juf vd Berg(1e) en juffrouw (van) Brederode (3e) nog herinneren. Brederode was een hele fijne juf. Van de rest weet ik de namen niet meer van (sorry luitjes!) Wie mij herkent en (toch) nieuwsgierig is geworden, kan me*****en.

St. Antoniaschool, 1963

mevr.

mevr.van Brederode. Gymlerares dacht ik Smeets. Mevr.van Brederode-Makke was lerares in de 3e klas dacht ik. In de 6e klas was er een andere mevr. van Brederode die op de Ceintuurbaan woonde. Als leerlingen ken ik nog Alie Groenhuyzen en Gonny van Waaijen, die tegenwoordig Maltha heet.

St. Antoniaschool, 1952

niet veel maar wel een paar namen ;mevrouw van brederode mevrouw smeets ,katja karskens Maia de Leur Rietje Ruiter in het begin waren er nog nonnetjes van een franse orde !ik woonde in de planciusstraat ik hoop dat er iemand reageert .

niet veel maar wel een paar namen ;mevrouw van brederode mevrouw smeets ,katja karskens Maia de Leur Rietje Ruiter in het begin waren er nog nonnetjes van een franse orde !ik woonde in de planciusstraat ik hoop dat er iemand reageert

St. Antoniaschool, 1947

?