Sint Gerardus Majella

Spoorstraat in Apeldoorn, ( Toon op kaart )

73 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Sint Gerardus Majella, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Sint Gerardus Majella foto

Op Sint Gerardus Majella vind je 12 klassenfoto’s en 73 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

schoolhoofd was ene Lithmaat, in 5e en 6e had ik een fijne leraar uit Twello of zoiets, hij was geruime tijd ziek herinner ik me.

schoolhoofd was ene Lithmaat, in 5e en 6e had ik een fijne leraar uit Twello of zoiets, hij was geruime tijd ziek herinner ik me

Sint Gerardus Majella, 1962

In deze periode was het een katholieke lagere school gelegen pal tegenover het spoorweg emplacement.

In deze periode was het een katholieke lagere school gelegen pal tegenover het spoorweg emplacement. Ik herinner me hoe ik vaak naar buiten keek naar het rangeren en op een zeker moment bijna kon voorspellen of de wagons met klap tegen elkaar zouden komen of dat het zo precies ge-timed was dat je niets hoorde. Ook herinner ik me het knikkeren. Een van de 'potjes' is me op een of andere manier bij gebleven en ben ik tientallen jaren later nog eens gaan zoeken. Hij was er nog..... Zeker herinner ik me meester Litmaath, hoofd van school. Elke ochtend en na het speelkwartier kwam hij naar buiten met lange zwarte jas en hoed om de bel te luiden die aan de gevel hing.

Sint Gerardus Majella, 1959

Ik weet nog een aantal namen van meesters en juffen: Juffrouw Mors, Meester IJsseldijk,Meester Heikens, Meester Lithmaat (hoofd),meester Rutten.

Ik weet nog een aantal namen van meesters en juffen: Juffrouw Mors, Meester IJsseldijk,Meester Heikens, Meester Lithmaat (hoofd),meester Rutten. We hadden banken met inktpotjes die je kon bijvullen en schreven met kroonjespennen. Alleen jongens waren op die school. De meisjes zaten op de Wilibrordschool aan de Molenstraat. enz.

Sint Gerardus Majella, 1957

?