School met den Bijbel

Havenstraat in Rotterdam, ( Toon op kaart )

52 scholieren

Bekijk de volledige pagina van School met den Bijbel, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

School met den Bijbel foto

Op School met den Bijbel vind je 7 klassenfoto’s en 52 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Na kleuterschool met zandbak om de hoek (1950)naar meester Knijff, met hoed en dikke sigaar, snorrende kolenkachel waarnaast de schoolmelk lauw stond te worden; meester Gaarkeuken (later ook zijn zoon die soms compleet hysterisch werd op een jongen, Piet?

Na kleuterschool met zandbak om de hoek (1950)naar meester Knijff, met hoed en dikke sigaar, snorrende kolenkachel waarnaast de schoolmelk lauw stond te worden; meester Gaarkeuken (later ook zijn zoon die soms compleet hysterisch werd op een jongen, Piet?, in mijn klas), juffrouw Schilperoort. Juffrouw van Pelt ging trouwen in 1953 en verhuisde toen naar Breukelen, dat was heel erg. 1x per jaar in de stoel van de tandarts. Er kwam eens een man helemaal uit Suriname die met een emmer water op zijn hoofd liep 'zo lopen we in Suriname'. Het clubhuis aan de overkant was Het Anker, leuk. Mijn nicht Rietje werkte daar, ze dacht me een plezier te doen me op 5 december vlak voor Sinterklaas te zetten, hartkloppingen. Vanwege het elke dag opdreunen van de namen van leerlingen zijn er een paar blijven hangen: Admiraal, Amersfoort, Beukers, Breure.. , Rini Bouterse, Schilperoort, Anneke Winkelman (haar vader was bakker), Jansje Weeda. Joke Kruysheer, je woonde toch op de Willem Buytewechstraat t.o. Luna (ritssluitingen en naaizijde)? Mijn moeder weet ook nog wie je bent.

School met den Bijbel, 1952

meester knijff!!.

meester knijff!!

School met den Bijbel, 1960

Inderdaad, meester Knijf en meester gaarkeuken.

Inderdaad, meester Knijf en meester gaarkeuken. Ik mocht langdurig voorlezen op de lessenaar van meester uit 'Robinson Crusoe'. 2 jaar bleef ik op deze school :-( Tot ergernis van m,n pa die als fanatiek atheist maar niet kon verkroppen dat mijn ma me op een school met den bijbel had geplaatst. Als kunstschilder gaf hij me een tekening mee die ik aan de meester moest laten zien. Die dag werd ik met een briefje naar huis gestuurd en mocht op deze school niet meer verschijnen. Bedankt pa! Je hebt me de mogelijkheid tot het leren schrijven in een prachtig schoonschrift, voorgoed afgenomen. Erna kwam ik op de Piet Heinschool terecht waar m,n leven tot een hel werd. Aan de overkant van de school in de Haverstraat was een clubhuis, daar speelden we vaak en gingen we vanuit die club uit kamperen. M,n vriendinnetje in die tijd was Lenie de Waard, ze woonde aan de Haverstraat. Haar vader had een radiowinkel.

School met den Bijbel, 1957