school met de bijbel

zuidbrink 26 in Westerbork, ( Toon op kaart )

92 scholieren

Bekijk de volledige pagina van school met de bijbel, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

school met de bijbel foto

Op school met de bijbel vind je 3 klassenfoto’s en 92 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

Echt een School met den Bijbel.

Echt een School met den Bijbel. De hoofdmeester (meester de Boer) was een vervelende strenge man die beschikte over een opvliegend karakter in combinatie met losse handjes. Vrijbuiterig als ik mij toen al voelde heb ik begrijpelijk dus niet zo'n leuke tijd gehad op deze school. Ach ja, je wist niet beter. Achteraf natuurlijk wel. Dankzij het strenge schoolse regime wel goed onderwijs gehad wat betreft tall, rekenen en aardrijkskunde. Mijn huidige vrouw weet op de kaart niet aan te wijzen waar Deventer ligt, dat is er bij mij op deze school wel ingepomt!

school met de bijbel, 1967

Ik kwam uit de grote stad (Den Haag).

Ik kwam uit de grote stad (Den Haag). Mijn moeder had een huis gekocht op de jufferswijk ,net buiten het dorp Elim.Ik heb het er heel moeilijk gehad om geaccepteerd te worden.Wij hebben ook eenn moeilijke tijd gehad omdat mijn stiefvader een doorgedraaide idioot was. Daarom wilde ik ook even zeggen dat mijn beste herinnering is dat juist meester de boer er voor me was omdat hij aan mij kon zien dat het niet helemaal goed zat. Ik werd in de weekenden ook bij hem thuis uitgenodigd om te komen eten en samen schaatsen te kijken. Hij is toen wij weer vertrokken naar Den Haag bij ons langs geweest in D-H. Ik vindt dat deze man klasse had en heb geen slechte ervaring met hem. Wat ik nog weet is dat deze man een waanzinnig mooi handschrift had en ook zonder noten te kunnen lezen fantastisch piano speelde. We moesten ook elke week een psalm uit de bijbel leren. Ik denk wel dat hij streng was,maar dat was in mijn ogen meer op zijn zoon Bart.Neem gerust contact met me op als je iets uit te wisselen hebt Groeten van de STADSE. Ps:leeft meester de boer nog ,en zo ja is hij nog te bereiken.

school met de bijbel, 1978

Juf Tuinbeek (enige echte kleuterjuf).

Juf Tuinbeek (enige echte kleuterjuf). Juf Molema, juf (toen nog) Gorter, meester van de Berg (ben later opppas geweest van hun kinderen). Meester de Vos, meester de Boer en meester Pietersen. Leuke, gezellige school. Kamp in groep 8 was een hoogtepunt.

school met de bijbel, 1980

?