School met de bijbel

Zuidsingel 17 in Middelburg, ( Toon op kaart )

10 scholieren

Bekijk de volledige pagina van School met de bijbel, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

School met de bijbel foto

Op School met de bijbel vind je 2 klassenfoto’s en 10 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

De Nederlandsch Hervormde School met den Bijbel was een zeer degelijke Christelijke school onder leiding van het hoofd de school Den Boer.

De Nederlandsch Hervormde School met den Bijbel was een zeer degelijke Christelijke school onder leiding van het hoofd de school Den Boer.Hij stond zelf voor de 7e klas en hield zich o.a.bezig met de voorbereidende lessen Frans aan diegenen die later doorgingen naar het voortgezet onderwijs. In de eerste twee klassen ging de "Juf" mee. Voor mij betekende dat Juffrouw Smallegange die ons klaar stoomde voor de derde klas. In de derde klas kregen we een nieuwkomer,De heer Van Bragt. Op de motorfiets uit het brabantse naar het zeeuwse Middelburg. Hij was erg kunstzinning; maakte o.a. een elektrische landkaart van Walcheren en prachtige muurschilderingen in het klaslokaal. De vierde klas werd geleid door de heer De Lange; de nestor van het korps. Hij kon prachtig beeldend vertellen. Als laatste heb ik de heer Overweg ervaren in de laatste 4 maanden op deze school. Een wat strenge maar uitstekende onderwijzer. In januari 1957 verhuisde ons gezin naar Alphen aan den Rijn en begon aan een nieuwe levensfase.

School met de bijbel, 1952

Ik kan me eigenlijk niet erg veel meer herrinneren van deze tijd, maar weet ook niet zeker of deze school met de bijbel in St.

Ik kan me eigenlijk niet erg veel meer herrinneren van deze tijd, maar weet ook niet zeker of deze school met de bijbel in St. Laurens was of in gemeente Middelburg. Ik was dochter van Dominee Kok uit Sint Laurens, en ben er twee jaar naar school gegaan tot ik 8 jaar werd en Vader Emeritus predikant werd in Deventer en we dus moesten verhuizen. Ik ken nog steeds de Boerwinkels uit Middelburg. Uit mijn klas weet ik nog van Carolien Lievense, ook uit st. Laurens, maar ben contact jaren geleden kwijtgeraakt. Wie kent haar nog? Ook staat me nog bij het ongeluk dat Keesje kreeg, hij was klein, mager en had een bril op. Weet niet eens of hij het overleefd heeft, maar het maakte grote indruk op me. Cisca Baljeu is een naam die ik me herrinneren kan. Wie schrijft terug?

School met de bijbel, 1965

Deze school stond aan het Molenwater, maar is later verplaatst.

Deze school stond aan het Molenwater, maar is later verplaatst.

School met de bijbel, 1946

?